Αοριστίες Αποστόλου για την συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό

 

15.2.2016

Περίεργη στάση τηρεί η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες οι οποίοι ήδη έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους στο πρωθυπουργό και τα κόμματα, ενώ σήμερα συνεδριάζουν στα μπλόκα για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Το Μαξίμου δεν δείχνει να διάζεται, καθώς οι αγρότες αποτελούν ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο ενόψει της συνόδου Κορυφής Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα αναμείνει να υποβληθούν κι άλλα αιτήματα από τους αγρότες, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με όρους αντιπροσωπευτικότητας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με δήλωση που έκανε στη Βουλή μόλις πληροφορήθηκε ότι υποβλήθηκαν αιτήματα αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή κι άλλο ένα αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Αποστόλου και ενημέρωσε:

«Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν κι άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση όχι μόνο να υπάρχει μία αντιπροσωπευτικότητα, αλλά ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλουμε προσπάθεια, ούτως ώστε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι θα γίνει σύντομα, αλλά αυτήν την ώρα προέχει η αντιπροσωπευτικότητα, ώστε να αφορά όλους τους αγρότες.