Απάντηση του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση στον Γιάννη Οικονομάκο

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, απάντησε στον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Οικονομάκο, για το θέμα του δικαστηρίου αναφορικά με τους λαμπτήρες.

Η απάντηση του κ. Θ. Ρούσση έχει ως εξής:

“Πραγματικά, την Δευτέρα 19.03.2018, παραστάθηκα ενώπιον του Πειθαρχικού Δικαστηρίου, εγκαλούμενος για αμαρτίες άλλων και συγκεκριμένα του πρώην Δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου.

Με έκπληξη διαπιστώνω, ότι ο κ. Οικονομάκος χωρίς ίχνος ντροπής, εύχεται την τιμωρία μου από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, για δικές του πράξεις και παραλείψεις. Γιατί δεν ήταν ικανός να ανακαλέσει μια απόφαση, όπως η Αποκεντρωμένη του είχε επιβάλει, με σκοπό να καλύψει παράνομες ενέργειες του. Άρα με δόλο. Και αφού δεν ήταν ο ίδιος ικανός, αποφάσισε να μην ενημερώσει και κανέναν άλλον. Γιατί δεν έχει το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του. Τις δικές του ευθύνες.

Να είναι σίγουρος όμως ότι όλοι γνωρίζουν την κακουργηματική απάτη εις βάρος του Δήμου Ωρωπού με τους λαμπτήρες, αφού λαμπτήρα αξίας 3€ πληρώθηκε 12,5€. Και αυτό επιτελέστηκε επί των ημερών του. Όσον με αφορά, θα σεβαστώ την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου και σε περίπτωση τιμωρίας μου, θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωσή της. Και η ακύρωση της θα είναι δεδομένη.

Ο κ. Οικονομάκος ακόμα δεν έχει καταλάβει πως έχει γίνει ο περίγελος και ντροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος με μεγάλη ευκολία φορτώνει τις ευθύνες του σε άλλους. Άλλωστε, η πορεία του μέχρι σήμερα το έχει αποδείξει περίτρανα.

Ραντεβού λοιπόν, τον Απρίλη, κ. Οικονομάκο, όταν θα δικαστείτε για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, όπως η τρανταχτή πλαστογραφία που έχετε επιτελέσει (με δική σας υπογραφή) , ενώ ακολουθεί και η κακουργηματικού χαρακτήρα απάτη για τους περιβόητους λαμπτήρες της θητείας σας. Τότε, θα μιλήσουμε πραγματικά για Θεία Δίκη…”