Απάντηση του Τ.Σ. Μαλακάσας στην ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού

17.3.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού που αναφέρεται στους πολίτες της Μαλακάσας και στις επιφυλάξεις τους για την συσσώρευση χιλιάδων ανθρώπινων ψυχών στο στρατόπεδο της Μαλακάσας.

Ο πατριωτισμός των ανθρώπων δεν αμφισβητείται από την κριτική που μπορούν να ασκούν σε αποφάσεις Δημάρχου ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Ο ανθρωπισμός μας είναι αδιαμφισβήτητος και φαίνεται από την ιστορία μας.

Δυστυχώς Κύριε Δήμαρχε, παραλείψατε να μας εξηγήσετε γιατί δεχτήκατε τις όποιες αποφάσεις της Περιφέρειας, χωρίς να θέσετε όρους χωρίς καμία αντίδραση. Κι αυτό ενώ θεωρούμε ότι  ήταν αναγκαίο να ζητήσετε να επιμεριστούν οι πρόσφυγες σε όλη την Αττική την στιγμή κατά την οποία όμοροι Δήμοι διαθέτουν θαυμάσιους χώρους και δεκάδες κατασκηνώσεις να φιλοξενήσουν πρόσφυγες-μετανάστες.

Επίσης αγνοήσατε με τρόπο  απαξιωτικό το εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο της Μαλακάσας και τους κατοίκους της περιοχής. Ενώ όλες οι συναντήσεις σας με τους τοπικούς φορείς έγιναν “κατόπιν εορτής”.

Παράλληλα  δεν απαντήσατε στα ερωτήματα τους που σας έχουν τεθεί, ούτε δείξατε ένα οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του και την διαχείριση του προβλήματος.

Λυπούμαστε για τον τρόπο που μας αντιμετωπίσατε Κύριε Ρούσση. Αλλά φαίνεται ότι στον δικός σας πατριωτισμό, και στην δικιά σας Δημοκρατία, δεν υπάρχουν οι έννοιες όπως  διαφωνία, κριτική, επιφύλαξη. Το δικό μας καθήκον, ως νόμιμα εκλεγμένοι Σύμβουλοι είναι να υπηρετούμε τα συμφέροντα των συνδημοτών μας. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να  πράττουμε.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 17-03-2016

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΟΥΖΟΥΝΗΣ

ΜΕΛΗ

ΕΛΕΑΝΑ ΚΟΚΛΑ-ΒΑΘΗ

ΛΙΤΣΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

http://wp.me/p5CbRZ-3qQ