Απέραντος σκουπιδότοπος ο χώρος της Λαϊκής στη Σκάλα Ωρωπού

27.6.2016

Σε μια απέραντη χωματερή μεταβάλλεται ο περιβάλλοντας χώρος, όπου κάθε Σάββατο φιλοξενείται η Λαϊκή Αγορά στη Σκάλα Ωρωπού, δίπλα από το 1ο Γυμνάσιο  Σκάλας Ωρωπού.

Σκουπίδια κάθε είδους, λαχανικά και ψάρια, λάστιχα, φρούτα και ντομάτες που σαπίζουν συνθέτουν είναι  μια εικόνα που δεν τιμά τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες του Δήμου. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια περιοχή όπου, συνεχώς, περνούν αυτοκίνητα κατοίκων και τουριστών και η εικόνα την οποία αποκομίζουν,  πέρα  από τη δυσοσμία, τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αλλά και το περιβάλλον,  προκαλεί αλγεινή εντύπωση για  το επίπεδο καθαριότητας  και πολιτισμού.

Είναι μια εικόνα που δεν τιμά τον ιστορικό Δήμο Ωρωπού και  τη Δημοτική Αρχή η οποία καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για να διατηρείται ο Δήμος καθαρός. Δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε κοστοβόρο  ο Δήμος να καθαρίζει όλο το χώρο της λαϊκής, χωρίς να μένουν κατάλοιπα σκουπιδιών που δίνουν την εικόνα της εγκατάλειψης και της έλλειψης πολιτισμού. Σαφώς χρειάζεται και η προσοχή των παραγωγών αλλά και του κόσμου, για να μην πετάνε ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια στον ευρύτερο χώρο όπου λειτουργεί η Λαϊκή.

Όπως δεν είναι εικόνα και η παραμονή των χημικών τουαλετών στο χώρο με τόσο υψηλές θερμοκρασίες όντας καλοκαίρι, καθώς η δυσοσμία είναι τρομερή. Είναι φανερό ότι ο «Νείλος» από μόνος του δεν μπορεί να καθαρίσει την περιοχή. Χρειάζεται και η σύμπραξη της Δημοτικής Αρχής.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ