Απίθανες φωτογραφίες! Το άγαλμα του Ιησού στο βυθό της θάλασσας (Βίντεο)

 

Το άγαλμα του Ιησού στέκεται επιβλητικό μέσα στη θάλασσα.

Εξαιρετικές ήταν οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Στίβεν Ουέιρ από το άγαλμα του Ιησού Χριστού που υπάρχει σε βάθος 8 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ανοικτά των ακτών της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ωστόσο, το χάλκινο δημιούργημα δεν είναι το μοναδικό στον κόσμο και ούτε το πρώτο που τοποθετήθηκε κάτω από την επιφάνεια της γης.

Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στον Ιταλό δύτη, Ντούιλιο Μαρκάντε, ο οποίος έπεισε τον Γκουίντο Γαλέτι, να δημιουργήσει ένα άγαλμα του Ιησού και να τοποθετηθεί στα ανοικτά του Σαν Φρουτουόσο στην ιταλική Ριβιέρα, σε βάθος περίπου 17 μέτρων, στο σημείο όπου το 1947 άφησε την τελευταία του πνοή ο Ντάριο Γκονζάτι, ο πρώτος Ιταλός που χρησιμοποίησε εξοπλισμό κατάδυσης.

Το άγαλμα του Ιησού στην Αμερική, παρουσιάστηκε το 1962 στη Νέα Υόρκη στην Underwater Society και τρία χρόνια αργότερα, τοποθετήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα. Ζυγίζει περίπου 260 κιλά, ενώ η βάση ζυγίζει περίπου 9 τόνους. Ο Στίβεν Ουέιρ θέλησε να αποτυπώσει με τον φωτογραφικό του φακό το χάλκινο άγαλμα και όπως τόνισε, η εμπειρία που έζησε θα του μείνει αξέχαστη. «Ήταν έμπνευση για μένα που είδα για πρώτη φορά τον Ιησού. Νομίζω ότι ο Χριστός της Αβύσσου, ευλογεί τα ψάρια και προστατεύει τους υφάλους».

Δείτε το βίντεο:

dokari.gr