Απίστευτο: Μοσχαράκια στη Βέροια μεγαλώνουν ακούγοντας κλασική μουσική [βίντεο]

Η Φάρμα Κουτσιώφτη, με έδρα την Βέροια, δημιούργησε το «άρωμα3», ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο κρέας, προϊόν διετούς ερευνητικής προσπάθειας που έγινε με την επίβλεψη του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και οδήγησε σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Με μία μέση τιμή για τον καταναλωτή που ξεκινά από τα 12 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει και τα 18 ευρώ το κιλό διατίθεται στην ελληνική αγορά το πρώτο μοσχαρίσιο κρέας εμπλουτισμένο με Ω3 πολυακόρεστα λιπαρά που προέρχεται από ζώα, τα οποία ακούν κλασική μουσική για να ηρεμούν και να μην παράγουν τοξίνες.

Τα μοσχαράκια της φάρμας ΚουτσιώφτηΤα μοσχαράκια της φάρμας Κουτσιώφτη

Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε στη Φάρμα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα της επιτροπής Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (κωδικός έργου 82650) με τίτλο «Δοκιμαστική εφαρμογή τεχνογνωσίας για την παραγωγή Ωμέγα-3 βόειου κρέατος μόσχου με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, Βιταμίνη Ε και φυσικές αντι-οξειδωτικές ουσίες μετά από προσθήκη ειδικών προσμειγμάτων στην τροφή των ζώων».

Το «άρωμα» περιέχει 6 φορές περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα από το συμβατικό κρέας, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μοναδικό του άρωμα (εξ ου και το όνομα). Ήδη το μοναδικό αυτό προϊόν σε παγκόσμια κλίμακα διατίθενται σε 10 κρεοπωλεία σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Δείτε τον ευτυχισμένο κτηνοτρόφο και επιχειρηματία σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Η επιλογή των μόσχων γίνεται αποκλειστικά από τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής μόσχων της Γαλλίας, ενώ όλος ο κύκλος παραγωγής (από τη φάρμα στο τραπέζι) γίνεται υπό τον έλεγχο του κρατικού οργανισμού AGROCERT.

Τα ταυρίδια εισάγονται σε ηλικία 7 μηνών και εκτρέφονται για έξι μήνες με ειδικό μίγμα τροφής. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μίγμα περιέχει μόνο φυσικά αρωματικά συστατικά της ελληνικής φύσης όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και ο δυόσμος, που παρέχουν φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και επιπλέον εμπλουτίζουν τους μύες του ζώου με ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.

H πρότυπη φάρμα

H πρότυπη φάρμα

Τα ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι διατροφικά απαραίτητα καθώς δεν συντίθενται από τον ανθρώπινο οργανισμό (προσλαμβάνονται μόνο μέσω τροφίμων). ‘Εχουν επίσης συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος, την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση έναντι χρόνιων ασθενειών και την καλή ανάπτυξη του εμβρύου κατά την εγκυμοσύνη.

«άρωμα3», ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο κρέας

«άρωμα3», ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο κρέας