Απαισιόδοξη η Μιράντα Ξαφά για το ασφαλιστικό

15.1.2016

Ιδιαίτερα απαισιόδοξη εμφανίστηκε η  οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, αναφορικά με την  κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό θεωρώντας ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους και προέβλεψε ότι θα παρθούν και νέα μέτρα, καθώς η τρόικα βλέπει «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2016.

Η κ. Ξαφά σε δηλώσεις της στα Παραπολιτικά 90,1 είπε «η κ. Λαγκάρντ επιμένει για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού επειδή αν δεν παρθούν μέτρα θα δημιουργηθούν νέα ελλείματα και  το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο ακόμη και αν διαγραφεί ολόκληρο».

Εκτίμησε ότι πέραν όσων θα παρθούν στο ασφαλιστικό «θα υπάρξουν και νέα μέτρα, καθώς η τρόικα βλέπει τρύπα στον προϋπολογισμό του 2016», προβλέποντας ότι «η Κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό δεν θα γίνει αποδεκτή επειδή ρίχνει το βάρος στους νέους ασφαλισμένους». Τέλος, χαρακτήρισε «προχειρότητα να βγαίνουν οι υπουργοί και να μιλάνε στα τηλεπαράθυρα για ισοδύναμα», υποστηρίζοντας ότι στον κ. Τσίπρα δεν αρέσουν τα νούμερα και οι αξιολογήσεις από το ΔΝΤ,  καθώς πρόκειται για αντικειμενικά στοιχεία που επικαλούνται τα στελέχη του Ταμείου.