Απαντήσεις στον κ. Ηλιάσκο Ευάγγελο σχετικά με την κατασκευή των σχολείων (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου) στο Καπανδρίτι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά, ο Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, έχει επιλεκτική μνήμη. Για λόγους μικροπολιτικής και προσωπικής του ανάδειξης στο νέο συνδυασμό που συμμετέχει, προσπαθεί να παραπληροφορήσει και πάλι τους συνδημότες μας, με ανυπόστατα και ελλιπή στοιχεία, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Να τον ενημερώσουμε λοιπόν, ότι το ΦΕΚ του Τοπικού Ρυμοτομικού που ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει είναι το 367 την 31/7/2009 (KΥA 30263/13-7-2009)

Αποδεικνύεται πως ελάχιστα ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα, εφόσον αγνοεί την ύπαρξή του.

Επίσης να τον ενημερώσουμε πως στις 20/11/2015, κατατέθηκε αίτημα για την παράταση παραχώρησης του ακινήτου στο Δασαρχείου, δεδομένου πως έληγε η παραχώρηση αυτή την 31/12/2015. Η νέα παράταση ίσχυε έως την 9/5/2016.

Στις 19/12/2016, σε συνεδρίαση της Κ.ΤΥΠ. Α.Ε., διαπιστώνεται πως υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στη μελέτη, και νομικό κόλλημα, ώστε ο Δήμος Ωρωπού να μη μπορεί να μεταβιβάσει στην εταιρεία, διότι δεν έχει ιδιοκτησία, παρά μόνο παραχώρηση χρήσης.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. και το Δασαρχείο, κατατίθεται εκ νέου αίτημα στο Δασαρχείο για την έγκριση επέμβασης (παραχώρηση) στο Δήμο και στη συνέχεια, το δικαίωμα να παραχωρηθεί στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Μετά από 7 διοικητικές αποφάσεις του Δασαρχείου και της Διεύθυνσης Δασών, στις 18/12/2017, εγκρίνεται η απόφαση  επέμβασης, επ’ αόριστον.

Στις 24/5/2018, το αίτημα της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. στη Διαχειριστική Αρχή (ΕΣΠΑ), διαπιστώνεται ότι η μελέτη που έχει συνταχθεί είναι λανθασμένη και αδύνατο να εφαρμοστεί.

Τότε ο Δήμος Ωρωπού ξεκινάει την σύνταξη νέας μελέτης την οποία χρηματοδοτεί ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, εφόσον εξασφαλίστηκαν εκ νέου όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, και η οποια κατατίθεται ολοκληρωμένη στην ΚΤ.ΥΠ.  Α.Ε.

Στις 24/1/2019 το Δ.Σ. της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. εγκρίνει το αίτημα του Δήμου μας, ώστε να ενταχθεί άμεσα το έργο στο ΕΣΠΑ.

Το σημερινό έγγραφο που παρουσιάζει ο κ. Ηλιάσκος είναι μέρος μιας τυπικής διαδικασίας για την επιστροφή του παλιού αιτήματος και την αντικατάστασή του με το νέο που συνοδεύουν η νέα παραχώρηση, η νέα μελέτη και η οικοδομική άδεια.

Αποδεικνύεται στην ουσία πως ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα, εμπαίζοντας τους συνδημότες μας στο Καπανδρίτι και αγνοώντας ένα πάγιο αίτημά τους.

Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού πως είναι ο μοναδικός Αντιδήμαρχος που κατάφερε να απωλέσει ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, τεράστιας σπουδαιότητας, όπως αυτό του Βιολογικού Ωρωπού.

Πρέπει επίσης να καταστήσουμε σαφές στον ίδιο και στους Δημότες του Δήμου μας πως, η Δημοτική μας Αρχή, σε όλους τους απολογισμούς της, στις προγραμματικές της δεσμεύσεις και τις ανοικτές προεκλογικές ομιλίες του Δημάρχου Ωρωπού, παρουσιάζει ενέργειες και πεπραγμένα που αποδεικνύονται με επίσημα έγγραφα και αποφάσεις Υπηρεσιών, τα οποία είναι στην διάθεση όλων των Δημοτών μας.

Η συνέπεια των λόγων και των πράξεών μας, θα κριθεί πολύ σύντομα, την προσεχή Κυριακή.

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού