Απατεώνες θησαύριζαν πουλώντας “θαυματουργό σκεύασμα” σε καρκινοπαθείς

18.1.2016

Τον πόθο για τη ζωή δεκάδων καρκινοπαθών από όλη την Ελλάδα εκμεταλλεύονταν δύο αδίστακτοι απατεώνες από τη Λάρισα και την Καρδίτσα για να τους πουλάνε σε εξωφρενικές τιμές τα δήθεν «θαυματουργά» φάρμακά τους, που δεν ήταν τίποτε περισσότερο από απλό… χασισέλαιο και τρίμματα από χάπια ecstasy!

Οπως αποκαλύφθηκε μάλιστα, το πελατολόγιο που διατηρούσαν ήταν τεράστιο. Αυτός που αναλάμβανε να εντοπίζει τους «πελάτες» ήταν ένας 43χρονος από τη Λάρισα, ο οποίος τους μιλούσε για το ειδικό φάρμακο και τους παρέπεμπε στον 83χρονο συνεργό του, που υποτίθεται ότι το παρασκεύαζε στην Καρδίτσα.

Ψεύτικες ελπίδες

Οι δύο άνδρες θησαύριζαν προσφέροντας ψεύτικες ελπίδες σε απελπισμένους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να δώσουν στους απατεώνες έως και 3.000 ευρώ για μόλις 100ml από το «θαυματουργό» σκεύασμα! Η δράση των «θεραπευτών» της επάρατης νόσου έφτασε στα αυτιά των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και ένας αστυνομικός ήρθε σε επαφή με τον 43χρονο παριστάνοντας τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Συνολικά συναντήθηκαν δύο φορές.

Την πρώτη ο «πελάτης» πλήρωσε 3.000 ευρώ για την πρώτη δόση του φαρμάκου, το οποίο αποδείχθηκε… χασισέλαιο, ενώ στο δεύτερο ραντεβού, που έγινε στο σπίτι του 83χρονου, ο αστυνομικός πλήρωσε άλλα 400 ευρώ και παρέλαβε σε πέντε γυάλινα φιαλίδια ένα άγνωστης σύνθεσης υγρό συνολικού βάρους ενός κιλού και 226 γραμμαρίων.

Επειτα από αυτά οι αστυνομικοί τούς πέρασαν χειροπέδες. Οπως διαπιστώθηκε, ο 43χρονος είχε προλάβει να στείλει με εταιρία ταχυμεταφορών σε μια γυναίκα στα Χανιά έναν φάκελο που είχε μέσα δύο σύριγγες με χασισέλαιο, δύο χάρτινες συσκευασίες με 125 γραμμάρια μιας άγνωστης σύνθεσης πράσινη σκόνη και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα που εστάλησαν και αυτά για ανάλυση. Οι απατεώνες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, που τους άσκησε δίωξη για απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν όλα τα θύματά τους, ώστε να ενημερωθούν και να μην κάνουν χρήση των επικίνδυνων ουσιών που έχουν στα χέρια τους.