Απεγκλωβισμός οχημάτων από την Πολιτική Προστασία Δήμου Ωρωπού εχθές, μετά την έντονη χιονόπτωση

H Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού ανταποκρίθηκε, χθες, άμεσα και αποτελεσματικά στην πρώτη χειμερινή δοκιμασία μετά την ξαφνική, όσο και έντονη, χιονόπτωση που σημειώθηκε στο Δήμο.

Συγκεκριμένα, χθες, το βράδυ, κατά την έντονη χιονόπτωση, που αιφνιδίασε όλο τον κρατικό μηχανισμό, παρουσιαστήκαν προβλήματα στην είσοδο και έξοδο της εθνικής οδού προς τον Ωρωπό, μετά το παλαιό λατομείο Ντουμάνη και στο δρόμο από Καπανδρίτι προς Κάλαμο (Ούλμπερι).

Ο δημοτικός μηχανισμός με την Πολιτική Προστασία βρέθηκε σε ετοιμότητα διαθέτοντας τέσσερις τσάπες τύπου JCB, το UNIMOG με λεπίδα αποχιονισμού και αλάτι, καθώς και έξι οχήματα τύπου 4Χ4 με πλήρωμα, για την παροχή βοήθειας εγκλωβισμένων οδηγών.

Οι Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, εκκλήθηκαν να επέμβουν σε πολλές οι περιπτώσεις, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί ήταν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την ένταση του φαινομένου της χιονόπτωσης, που έπληξε τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης μετέβη στο κόμβο Μαρκοπούλου και συντόνισε τις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας για τον αποχιονισμό και την παροχή βοήθειας στους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί. Επίσης πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν σε όλα τα κομβικά σημεία, όπου παρουσιάζονται συνήθως προβλήματα , παρέχοντας τη βοήθειά τους.

Σήμερα, το πρωί, δεν παρουσιάστηκε κανένα,, απολύτως πρόβλημα, σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ωρωπού και η κίνηση διεξάγεται κανονικά. Η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες του Δήμου, βρίσκονται σε ετοιμότητα, μέχρι τη λήξη της κακοκαιρίας.

Τα τηλέφωνα που μπορούν να απευθύνονται οι δημότες για τυχόν προβλήματα είναι: 2295320303 – 2295320306.

Από το Γραφείο Δημάρχου

του Δήμου Ωρωπού