Απειλεί την Ελλάδα ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας ότι θα κλείσει τα σύνορα των Σκοπίων

15.2.2016

Προκλητικός εμφανίζεται ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, οποίος απειλεί απερίφραστα με κλείσιμο των συνόρων στην  ΠΓΔΜ την Ελλάδα με το σκεπτικό ότι έτσι θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί με τις επιταγές των εταίρων για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχτεί ευρωπαϊκή βοήθεια» δηλώνει στα Νέα.

Όπως υποστηρίζει, το κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ θα αποτελέσει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πρόσφυγες να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη.

«Οι πρόσφυγες ξεκινούν όταν ξέρουν ότι γρήγορα θα φτάσουν στην Ευρώπη. Εάν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική, τότε όλο και λιγότεροι θα πάρουν το δρόμο. Πρέπει να μειώσουμε τις ροές προσφύγων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα» προσθέτει.

Συνεχίζει, δε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν δεν είναι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, θα πρέπει να είναι τα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας». Ο Κουρτς υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, παρά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. «Δεν ξέρω αν θα το κάνει η Τουρκία, αλλά η Μακεδονία είναι πρόθυμη να το κάνει» αναφέρει.

Ο ανιστόρητος και προκλητικός  αυστριακός ΥΠΕΞ ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει και να προσβάλει την Ελλάδα αφήνοντας να διαφανούν οι ιστορικές καταβολές του που έχουν να κάνουν με το μαύρο παρελθόν του Β Παγκόσμιου Πολέμου.