Απειλούνται σπίτια στο Σαλαμίδι μεταξύ Καλάμου και Καπανδριτίου. Η φωτιά ξεχύνεται προς Μαλακάσα. Έκλεισε ο παράδρομος

5.00μ.μ.

Δραματικές ώρες για τις περιοχές  Καπανδριτίου. Πολυδενδρίου και Μαλάκασας όπου ένα μεγάλο μέτωπο φωτιάς στο Σαλαμίδι κατακαίει παρθένο δάσος  από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής και κάτω.

Μόλις δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα σπίτια στο Σαλαμίδι. Το μέτωπο της φωτιάς είναι στα 5 χλμ., κατευθύνεται προς την Εθνική, οδό, σε απόσταση 1,5χλμ. και αυτή τη στιγμή ερπυστριοφόρα του στρατού κατευθύνονται κάθετα προς τον παράδρομο στο ύψος Πολυδενδρίου για να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες.

Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις συνεχίζοντας την πορεία της προς τον Παράδρομο της Εθνικής Οδού. Οχήματα του στρατού και της Πυροσβεστικής μετακινούνται πίσω από τη Μονή Χρυσοπηγής, για να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη ώστε η φωτιά να μη βγει στην Εθνική.

Ο Αντιπεριφεριάρχης Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου πριν από λίγο έκανε  έκκληση να μην περνάει κανένας από τον Παράδρομο της εθνικής από Μαλακάσα προς Πολυδένδρι.

Διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό από το ύψος Πολυδενδρίου προς Μαλακάσα και από Μαρκόπουλο προς Καπανδρίτι.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι κάθετοι και ισχυροί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν τα πτητικά μέσα τα οποία μόνο περιμετρικά κάνουν ρίψεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά αλλά η περιοχή είναι δύσβατη. Ενώ μηχανήματα του στρατού συνεχίζουν να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα.

6.00μ.μ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου μόλις έκανε δηλώσεις ενημερώνοντας ότι το μέτωπο προς Μαλακάσα έχει τεθεί υπό έλεγχο και τώρα καίει μόνο θάμνους και χαμηλή βλάστηση. Επισήμανε ότι ο αέρας έχει κοπάσει και ευελπίστεί ότι θα ανακοπεί η εξάπλωση της φωτιάς, αν και όπως είπε χαρακτηριστικά “τη μια στιγμή λέμε δόξα το Θεό και την άλλη βόηθα Παναγιά”, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεείς και απρόβλεπτες.