Απεργία από την ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό στις 27 ή 28 ιανουαρίου

11.1.2016

Στους δρόμους βγαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για το ασφαλιστικό στις 27 η 28 Ιανουαρίου, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι κινητοποιήσεις θα φτάσουν και μέχρι την κατάληψη δημόσιων κτιρίων.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία περισσότερων από 130 εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Σωματείων το πνεύμα που επικράτησε ήταν οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και να πάρουν ποικίλες μορφές, ώστε να μην προχωρήσει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Η εντατικοποίηση των δράσεων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και υπουργείων, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε άμεση ευρύτερη ενημέρωση των εργαζομένων σε όλη τη χώρα για το ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ ώστε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο με στόχο την ακύρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης: «έχουμε να κάνουμε με τη μητέρα των μαχών και η μάχη θα έχει όλες τις μορφές του αγώνα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαλυθεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης».

Ο κ. Καλομοίρης έκανε κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ασφαλισμένους σε όλους τους πολίτες γενικότερα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια στις 12.00 με σύνθημα όπως τόνισε «μπορούμε να τους σταματήσουμε».