Απεργία στα μέσα μεταφοράς: Από Τρίτη 12 ως Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Από τις 9:00 π.μ. έως τι 21:00 θα κινούνται τα Λεωφορεία του ΟΑΣΑ την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά αξιόπιστο προγραμματισμό των χειμερινών δρομολογίων και αντιδρά στην απαξίωση των συγκοινωνιών και στην πολύωρη αναμονή στις στάσεις.

Κανένα δρομολόγιο τρένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και αυτών του Προαστιακού της Αθήνας δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Η απεργία την συγκεκριμένη ημέρα αποφασίστηκε καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η μέρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περάσει και επίσημα στους νέους ιδιοκτήτες της.

Εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3 του Μετρό.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα και οι εργαζόμενοι στη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ). Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν από τις 21:00, ενώ την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντιδρά στη διαδικασία με την οποία γίνονται οι προαγωγές μέσα στην εταιρεία. Ακουλουθεί η ανακοίνωη του σωματείου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στάσεις εργασίας στη ΣΤΑ.ΣΥ (Γραμμή 1)
Τρίτη 12/9: από 21.00 έως λήξη της βάρδιας
Παρασκευή 15/9: από 12.00 έως 15.00

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ διαπιστώνει, με ανησυχία, ότι το τελευταίο 10μηνο λειτουργεί στην Εταιρεία «βιομηχανία» μετακινήσεων, τοποθετήσεων και προαγωγών, με τη χρήση του αναχρονιστικού, αδιαφανούς και
αναξιοκρατικού συστήματος της «προφορικής συνέντευξης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2017, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 (!) πράξεις, που αφορούν σε μετακινήσεις, τοποθετήσεις ή προαγωγές.

Και τον Σεπτέμβρη, όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια…

Ο διαβλητός θεσμός της «προφορικής συνέντευξης» προβλέφθηκε ως μοχλός ρουσφετολογικών αποφάσεων των εκάστοτε διοικούντων στον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, που συντάχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις, με τη σύσταση της ΣΤΑ.ΣΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί την ριζική αλλαγή του.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Γι’ αυτό, πραγματοποιούμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) ως εξής: Τρίτη 12/9: από 21.00 έως λήξη της
βάρδιας και Παρασκευή 15/9: από 12.00 έως 15.00

Στη συνέχεια ανάλογα με τη στάση της Διοίκησης θα καθοριστεί η παραπέρα στάση μας.

Διεκδικούμε:

Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο αναχρονιστικός θεσμό της «συνέντευξης»
Να καθιερωθούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια επιλογής για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές, που θα διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των εργαζόμενων.
Να προχωρήσει η ριζική αλλαγή του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και να καθορίζεται με αδιάβλητες διαδικασίες η εργασία και εξέλιξη όλων των εργαζόμενων.
Να υπάρξει υπηρεσιακή εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους
Να γίνει καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                                                              Π. Κοντογιάννης

 

Περιληπτικά:

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου: Ως τις 21:00 τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου: Τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία στον Προαστιακό. Χωρίς δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο το Μετρό.
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου: Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ μεταξύ 12:00 – 15:00

athenstransport