Απεργιακή Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Δήλεσι Δήμου Τανάγρας

Απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα Σωματεία και οι Φορείς της Βοιωτίας, στην πλατεία Δηλεσίου, με Κεντρικό Πανελλαδικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μέχρι τη νίκη των λαών».

Στην μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Δήλεσι, χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι της ΟΓΕ κα Μάνια Μπίτα και  παραρτήματος συνταξιούχων κ. Δημήτρης Μπούμπας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Eurodrip κ. Γιώργος Νικολάου, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους εργαζομένους που έδωσαν την μάχη για την επιτυχία της σημερινής απεργίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνθήκες Μεσαίωνα που επικρατούν σήμερα, τόσο στον κλάδο των μετάλλων, όσο και γενικότερα στους χώρους δουλειάς, αναδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η ίδρυση και νέων σωματείων, όπως της Eurodrip. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται η αναγκαιότητα της οργάνωσης όλων των εργαζομένων στα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ο κ. Γ. Νικολάου ολοκλήρωσε την ομιλία του με την αναφορά στον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, με την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την Τουρκία.

Το επόμενο διάστημα κάλεσε όλους τους εργαζομένους να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την άμεση επαναφορά των απωλειών τους σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα, επισήμανε τις κλαδικές συμβάσεις και ζήτησε να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γραμματέας της ΚΟΒ Οινοφύτων-Αυλώνα του ΚΚΕ Θεοδόσης Μπενάτος.