Απογραφή πληθυσμού κατοίκων στο Δήμο Ωρωπού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Για το Δήμο Ωρωπού είναι εξαιρετικά σημαντικό να απογραφούν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, είτε είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, είτε έχουν στο δήμο ακίνητα περιουσιακά στοιχεία (π.χ. παραθεριστική κατοικία) και ανεξάρτητα από τον τόπο που ασκούν τα εκλογικά δικαιώματα τους.

Από τον πληθυσμό κάθε Δήμου εξαρτώνται επενδύσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα. Ο Δήμος μας χρειάζεται υποδομές για 150.000 κατοίκους που συγκεντρώνει από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο με παραθεριστές, μη μόνιμους κατοίκους, τουρίστες κλπ και λαμβάνει επιχορηγήσεις για υποδομές μόνο για τους περίπου 34.000 μόνιμους κατοίκους.

Για αυτό είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τον Δήμο Ωρωπού με όλες μας τις δυνάμεις.

Σας καλούμε όσοι είστε δημότες, κάτοικοι ή έχετε δεύτερη κατοικία στον δήμο μας να απογραφείτε στον Δήμο Ωρωπού.

Η Απογραφή θα συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Εθνική Στατιστική Αρχή μέχρι την Τρίτη 23 Νοεμβρίου θα έχουν αποσταλεί οι φάκελοι με τον κωδικό απογραφής σε όλες τις οικίες της επικράτειας του Δήμου Ωρωπού.

Ηλεκτρονική απογραφή (13/11 – 26/11)

Για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια με ηλεκτρονική αυτοαπογραφή. Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr (http://www.gov.gr), χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.

Δια ζώσης απογραφή (27/11 – 12/12)

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Ελληνική Στατιστική Αρχή στο τηλέφωνο 2131352000.