Αποκάλυψη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για μεταφορά χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο

13.2.2016

Να μην μετατρέψουν τον Έβρο σε αποθήκη προσφύγων διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπράκης, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε μια πρωτοφανή καταγγελία.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταφορά χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο κι επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «Άποψης τώρα» στην αρχή της εβδομάδας που έκανε λόγο για κέντρο μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη αρχικά για 2.200 άτομα.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαμπράκης η κυβέρνηση αναζητά κατοικίες για να στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, 86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα 5 σημεία της χώρας, με βάση πρόσφατη κοινή Υπουργική απόφαση.

Ο κ. Λαμπράκης τόνισε ότι στον Έβρο συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000 άτομα, κατά βάση μουσουλμάνοι, για τουλάχιστον δύο χρόνια, με την αρχή να γίνεται τον Μάρτιο του 2016.

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, ήδη στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων επισκέφτηκαν την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα, κάτι που μάλιστα οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν τυχαία.

Ο δήμαρχος τόνισε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει να υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, με πολύ έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.