Αποκαλυπτικά τα όσα συνέβησαν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων-παρατασιούχων

Το πρωί της Παρασκευής 4/10/2019 εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα 32 συμβασιούχων-παρατασιούχων του δήμου Ωρωπού στα δικαστήρια της Ευέλπιδων, με τα οποία διεκδικούν το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο πλευρό τους βρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Βρισκόμαστε ακόμη μία φορά εδώ, στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τα όσα συνέβησαν σήμερα για εμάς είναι αποκαλυπτικά:

Από πλευράς του δήμου παρέστει ο αντιδήμαρχος καθαριότητος κ. Γαζβινιάν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει εξουσιοδότηση από την δημοτική αρχή για να συμφωνήσει ως προς το περιεχόμενο των ασφαλιστικών μέτρων και της αγωγής – το οποίο δεσμεύει την δημοτική αρχή να στηρίξει τους 32 παρατασιούχους για να παραμείνουν στην δουλειά –  αλλά το μόνο που μπορεί να υποστηρίξει είναι ότι αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Βέβαια, αυτές τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες μπορεί να επιλέξει η δημοτική αρχή να τις ικανοποιήσει με εργολάβους, με ΣΔΙΤ, με δίμηνα, τρίμηνα, οχτάμηνα, απολύοντας παράλληλα τους παρατασιούχους.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν πέντε ημέρες αφού η δημοτική αρχή άσκησε έφεση για να μην καταβάλει στους συμβασιούχους-παρατασιούχους δεδουλευμένα και δώρα, τα οποία είχαν κερδίσει με απόφαση δικαστηρίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή του κ. Γιασημάκη περπατάει τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη διοίκηση του κ. Ρούσση, αξιοποιώντας παράλληλα το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις.

Καλούμε την δημοτική αρχή εδώ και τώρα, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να στηρίξει το περιεχόμενο της αγωγής των συμβασιούχων – παρατασιούχων για το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι εργαζόμενοι να σκεφτούν αυτά που τους έταζαν προεκλογικά, ότι θα μείνουν στην δουλειά και θα φύγει ο εργολάβος κ.α., να σκεφτούν ότι η αναμονή και η επιλογή του μικρότερου κακού δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτούς και τις οικογένειες τους.

Ένα είναι δεδομένο: Οι ανάγκες του δήμου στον τομέα της καθαριότητας θα καλυφτούν από προσωπικό του δήμου ή με τους εργολάβους.

Οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι πρέπει να παλέψουν για να παραμείνουν στην δουλειά, για να επιβάλλουν το δίκιο τους. Σε αυτό θα είμαστε στο πλευρό τους».

Τελικά η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για τις 11/2/2020 και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εργασία του έως τότε.

Οκτώβριος 2019,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com