Αποκαλύφθηκε η φάμπρικα των πλαστών πιστοποιητικών-Στο μικροσκόπιο Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα

Αποκαλύφθηκε η φάμπρικα των πλαστών πιστοποιητικών – Στο μικροσκόπιο Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα

Την πρώτη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων αναφορικά με υπόθεση έκδοσης και χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, άσκησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Πρόκειται για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας , στην οποία εμπλέκονται συνολικά 48 άτομα.

Σε βάρος τους οι εισαγγελικές αρχές, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν, άσκησαν ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα στρέφονται κατά του πυρήνα της «οργάνωσης», περίπου 4 με 5 άτομα και περιλαμβάνουν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της δωροληψία. Τα πλημμελήματα αφορούν στις αξιόποινες πράξεις της δωροδοκίας, της συνέργειας σε δωροδοκία, της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Η υπόθεση ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σύντομα να απολογηθούν οι 48 κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Πάντως, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.