Αποκλείει τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης

28.11.2015

Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε σενάριο συνεργασίας του Ποταμιού με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα «Αγορά».

«Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα του παρασκηνίου. Ο,τι έχει να πει το λέει δημοσίως. Δημοσίως λοιπόν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης «Πώς να υπάρξει συναίνεση;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας: «Η παρέα του Μαξίμου ενισχύει το κομματικό κράτος, θωπεύει τις συντεχνίες και παζαρεύει με τα συμφέροντα ή δημιουργεί δικά της. Και σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα, προσφυγικό, ασφάλεια, παιδεία, κυβερνούν με την ανεμελιά του διαδηλωτή».

Στο ερώτημα για μια πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Νομίζω ότι έχουν μαζευτεί πολλοί στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και ο κ. Τσίπρας κεντροαριστερός δηλώνει πλέον. Εμείς λοιπόν δεν διαγωνιζόμαστε για έναν τίτλο που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Το Ποτάμι είναι η νέα προοδευτική δύναμη της χώρας».

Ακόμη, σχολιάζοντας τις «αισιόδοξες» δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομικών, ανέφερε: «Και ο Στάλιν συνήθιζε να λέει ότι αυτό που ξεχώριζε τη Σοβιετική Ένωση από τις άλλες χώρες είναι η χαρά. Ρωτήστε λοιπόν τους Έλληνες πολίτες αν όντως αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση που χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».