Αποκλεισμένη η Αθηνών-Λαμίας από τους αγρότες – Κλειστοί και οι παράδρομοι

6.2.2016

Εφιάλτης περιμένει όσους οδηγούς επιθυμούσαν να ταξιδέψουν από την Αθήνα προς τη Λαμία, καθώς έχει κλείσει σε τέσσερα σημεία το εθνικό δίκτυο για 24 ώρες. Παράλληλα κλειστό είναι και το παλιό Εθνικό δίκτυο σε δύο σημεία,  από τα αγροτικά μπλόκα.

Η Εθνική Οδός σε αυτά τα 4 σημεία θα παραμείνει κλειστή έως τις 12:00 αύριο το μεσημέρι.

Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους δεν επιτρέπουν την διέλευση.

Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες

Επίσης κλειστός από μπλόκο των αγροτών είναι ο εθνικός δρόμος στο 210 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Το παλαιό εθνικό δίκτυο στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη  είναι κλειστό για 24 ώρες μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και ενδεχόμενα να παραταθεί για τρεις ώρες ακόμη. Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης, στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες.

Στο δρόμο, επίσης,  Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο σε δύο σημεία για 24 ώρες δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το πρώτο μπλόκο των αγροτών είναι στην πόλη του Δομοκού και το δεύτερο μπλόκο είναι 6 χλμ. μετά στη θέση Δρούγος.

Αναφορικά με το τμήμα Αθήνα-Λαμία, η τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία μέσα από το επαρχιακό δίκτυο. Η κίνηση όμως εξελίσσεται με τεράστια ταλαιπωρία. Στα 4 μπλόκα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας οι αγρότες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο να παρατείνουν τους αποκλεισμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής κάτι που θα αποφασιστεί την Κυριακή το πρωί στις συνελεύσεις τους .