Απομάκρυνση Παπαευαγγέλου από την Jumbo

Ιδιαίτερα σοβαρή φαίνεται ότι είναι η υπόθεση της απομάκρυνσης του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου της εισηγμένης Jumbo, την οποία αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μετά τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες εμπλοκής του σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε Κινέζους ενδιαφερόμενους μέσω POS.

Η απομάκρυνση αναμένεται να επισημοποιηθεί αύριο Τετάρτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Jumbo.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Παπαευαγγέλου είχε συστήσει εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, τα οποία μεταπωλούσε σε Κινέζους ενδιαφερόμενους απόκτησης τόσο των ακινήτων όσο και της «χρυσής βίζας». Μάλιστα, οι Κινέζοι αγοραστές πραγματοποιούσαν την αγορά με πιστωτικές κάρτες σε POS που ανήκαν σε μεγάλη ελληνική συστημική τράπεζα.

Η όλη διαδικασία έγινε αντιληπτή από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν το κύκλωμα αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls, όσο και υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.