Απομονώνει τουριστικά τον Ωρωπό το ΚΤΕΛ Αττικής με τα ελλιπή δρομολόγια

Σε τουριστική απομόνωση οδηγείται ο Ωρωπός, εν μέσω καλοκαιριού, εξαιτίας των ελλιπών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αττικής.

Ενώ βρισκόμαστε στο μέσον, περίπου, του καλοκαιριού και οι επισκέπτες πυκνώνουν τις επισκέψεις τους στην περιοχή της Σκάλας Ωρωπού,  το ΚΤΕΛ Αττικής συνεχίζει να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Ακολουθεί την πολιτική των περιορισμένων δρομολογίων της περιόδου του κορονοιού.

Τουλάχιστον δεν μπαίνει στον κόπο να προσθέσει ένα βραδινό δρομολόγιο  αυτό των 9:15, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι θέλουν να κάνουν ένα μπάνιο το απόγευμα ή έστω μια βόλτα στη Σκάλα Ωρωπού. Ντάλα μεσημέρι οι επισκέπτες υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τον Ωρωπό.  Είναι αδιανόητο το τελευταίο δρομολόγιο να είναι στις 19:15, από την Σκάλα, λες και ο Ωρωπός είναι κανένα ξεχασμένο απομονωμένο χωριό της Αττικής.

Δεκάδες είναι καθημερινά οι διαμαρτυρίες των επιβατών προς τους οδηγούς των λεωφορείων για αυτή την πολιτική αδιαφορίας της διοίκησης του ΚΤΕΛ Αττικής. Διαμαρτυρίες οι οποίες όμως πέφτουν στο κενό καθώς οι οδηγοί  δηλώνουν αναρμόδιοι.

Είναι γνωστό ότι το ΚΤΕΛ Αττικής  οικονομικά  είναι υπερχρεωμένο από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Θα πρέπει ΄ταυτόχρονα να γνωρίζει ότι  επιτελεί  και κοινωνικό έργο και αυτό δεν μπορεί κανείς να το παραβλέπει.

Ο Ωρωπός δεν μπορεί να έχει διαφορετική μεταχείριση από άλλες περιοχές της Αττικής όπου τα δρομολόγια είναι πιο πυκνά και φτάνουν μέχρι το βράδυ. Αυτή η πολιτική κοστίζει και στους επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι χάνουν σημαντικά έσοδα, σε μια περίοδο,  όπου προσπαθούν να σταθούν όρθιοι από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Είναι καιρός η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αττικής να αναθεωρήσει την πολιτική των περιορισμένων δρομολογίων της, τουλάχιστον, κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, ώστε και οι πολίτες να εξυπηρετούνται στις μετακινήσεις τους αλλά και για  να στηρίξει την τοπική αγορά.