Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης

Το…  “στυλό” για να υπογράψει τη “Βόρεια Μακεδονία” έδωσαν οι  153 βουλευτές στον Πρωθυπουργό καταψηφίζοντας την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών και 8 βουλευτές των ΑΝΕΛ. Εκτός του Δημήτρη Καμμένου ο οποίος ψήφισε ΝΑΙ

Κατά της πρότασης μομφής της ΝΔ με 153 ψήφους τάχθηκαν  οι βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ενώ “ναι” στην πρόταση μομφής είπαν  127   βουλευτές    σε σύνολο    287   παρόντων. Υπενθυμίζεται πως από τη διαδικασία είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΚΚΕ. Κανονικά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι είχαν αποπεμφθεί από την διαδικασία με ομόφωνη απόφαση της Βουλής μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Κ. Μπαρμπαρούση.

Υπέρ της πρότασης μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση ΝΔ, η ΔΗΣΥ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Το παράδοξο ήταν πως ο Πρωθυπουργός  υπογράμμισε με έμφαση  πως “έχουμε συμφωνία” παρουσιάζοντάς την ως επίτευγμα της κυβέρνησης. Ενώ ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μέχρι τελευταία στιγμή επέμενε πως η συμφωνία που θα μονογράψει ο Νίκος Κοτζιάς “δεν είναι σε ισχύ” και θα είναι σε ισχύ μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία στην FYROM.  Και τότε, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Καμμένος ο ίδιος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα την καταψηφίσουν στην ελληνική Βουλή ώστε να μην  περάσει.

Κυβέρνηση: Η επιχείρηση υπονόμευσης κατέρρευσε. Εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα η αποχώρηση Δ.Καμμένου
Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε την καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ: “Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας.Η επιχείρηση υπονόμευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέρρευσε μαζί με την αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να διασύρει τόσο την παράταξή του στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και την πολιτική του κληρονομιά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.
Η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής.