Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς – Το πρόσωπο που σκότωσε τον Φύσσα

19.2.2016

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς στις 18 Μαρτίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και μετά από 36 μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Παύλος Φύσσας έχασε τη ζωή του από το μαχαίρι του προσώπου αυτού στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012, τραγικό γεγονός που άνοιξε την δικαστική έρευνα αλλά και τον ασκό του Αιόλου για την Χρυσή Αυγή. Τώρα αποφυλακίζεται  λόγω παρέλευσης του ανωτάτου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης και με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους, με το υπ’αριθμόν 260/2015 βούλευμα.

Πιο συγκεκριμένα επιβάλλεται στον Γιώργο Ρουπακιά κατ’ οίκον περιορισμός, με 24ωρη φύλαξη, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η δυνατότητα μετάβασης μόνο στο δικαστήριο όπου δικάζονται οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, η δίκη των 60 και πλέον κατηγορουμένων, η οποία διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε αίθουσα των φυλακών, βρίσκεται ακόμη στην εξέταση μαρτύρων της πρώτης υπόθεσης, της δολοφονίας δηλαδή του Παύλου Φύσσα, ενώ εκκρεμούν ακόμη δεκάδες επιθέσεις της οργάνωσης.