Αποφυλακίστηκε μετά από 30χρόνια ο διαβόητος ληστής “Πεταλούδας”

Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Χαλκίδας μετά από 30 χρόνια ο «δραπέτης όλων των εποχών», ο Κώστας  Σαμαράς, ή αλλιώς «Πεταλούδας», που έγινε διαβόητος για τις αποδράσεις του. Το Star είναι το μοναδικό κανάλι που ήταν εκεί τη στιγμή της αποφυλάκισης.

Ποιος είναι ο Κώστας Σαμαράς

Ο Κώστας Σαμαράς έκλεβε μαγαζιά, τράπεζες κι αυτοκίνητα. Τα πιο γνωστά χτυπήματά του ήταν σε τράπεζες κωμοπόλεων της Ελλάδος, από όπου έκλεψε μεγάλα ποσά με τη βοήθεια των συνεργατών του, κυρίως των αδερφών Παλαιοκώστα.

Έχει αποδράσει συνολικά πέντε φορές από τις φυλακές, ενώ ισάριθμες προσπάθησε ανεπιτυχώς.

Όπως θα δείτε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Στρουμπάκου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στην αποφυλάκισή του ήταν παρούσα η σύζυγός του, Όλγα , με την οποία παντρεύτηκε μέσα στις φυλακές το 2015, καθώς και φίλοι του.

Ο Κώστας Σαμαράς περπάτησε στους δρόμους της Χαλκίδας και στη γέφυρα και μίλησε ο ίδιος στον Δημήτρη  Στρουμπάκο.

«Όλα ξεκινάνε από μέσα. Πώς τα έχουμε βάλει και πώς τα αισθανόμαστε. Πολλές φορές η ελευθερία είναι στο μυαλό. Έχει τύχει να αισθάνομαι στην κορυφή ενός βουνού  και να αισθάνομαι αδιέξοδο. Άλλες φορές, έχει τύχει να είμαι μέσα σε ένα κελί και να αισθάνομαι ελεύθερος. Σίγουρα υπάρχει μια κοινή συνισταμένη στο πώς νοιώθουν οι άνθρωποι την ελευθερία, με τις αλυσίδες, με τις χειροπέδες, με τη φυλακή. Κατά βάθος, όλα είναι μέσα στο μυαλό».

Ο Κώστας Σαμαράς έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τους φιλοσόφους των φυλακών, ο οποίος έχει πραγματευθεί πολλές φορές την έννοια της ελευθερίας.