Αποχή των γιατρών από τη συνταγογράφηση – Απεργούν την Πέμπτη

 1.2.2016

Προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι γιατροί, κατόπιν σχετικής απόφασης του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Η αποχή θα επαναληφθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ωστόσο κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του γιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς. Επίσης, οι φορείς υγείας έχουν προαναγγείλει την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, που έχουν κηρύξει οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων θα πραγματοποιήσουν, αύριο Τρίτη, σύσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για το συντονισμό των δράσεών τους ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Ενώ ο ΠΙΣ έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν προωθηθεί το ασφαλιστιοκό νομοσχέδιο.

Απεργιακό λουκέτο στην Υγεία την Πέμπτη

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία διεκδικούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Επίσης, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί καινοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ισχύει κανονικά το πρόγραμμα εφημερίας των φαρμακείων.

health.in.gr