Αποχώρησε το ένα τρίτο των Οικολόγων Πράσινων-Καταγγέλλουν Τσιρώνη και ΣΥΡΙΖΑ

Το ένα τρίτο των μελών των Οικολόγων Πράσινων αποχώρησαν την παραμονή του συνεδρίου τους διαφωνώντας με την συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική Τσιρώνη.

Αποκορύφωμα υπήρξε το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Τα 80 στελέχη των Οικολόγων Πράσινων ασκούν δριμύτατη κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους υπουργούς του κόμματος Τσιρώνη και Δημαρά.

«Οδεύοντας προς το τέλος μιας 3ετίας «εταίρων» της κυβέρνησης της «Αριστεράς», διαπιστώνουμε ότι η καταστροφική πορεία των Οικολόγων Πράσινων δεν είναι αναστρέψιμη» γράφουν στην επιστολή αποχώρησής τους τα μέλη του κόμματος και προσθέτουν: «Η ιδεολογική τους υποταγή στο ισχύον πολιτικό σύστημα και η προοδευτική τους απορρόφηση από τις οπισθοδρομικές λογικές της κομματοκρατίας, με καθοδηγητές τους Βουλευτές και τον Αν.Υπουργό, Τσιρώνη και Δημαρά, οδήγησαν το κόμμα σε ένα απομεινάρι «σκιάς του εαυτού του»».

Η μαζική φυγή έρχεται λίγες ώρες πριν το ετήσιο τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park στην Αθήνα.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου και περιλαμβάνουν ψηφίσματα και αποφάσεις για την πολιτική συγκυρία, ενώ ολοκληρώνονται την Κυριακή 15 Απριλίου το απόγευμα, με την ανακοίνωση του νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου