Αποψίλωση του Ασωπού στο Γεφυράκι Χαλκουτσίου

Αποψίλωση στο «δάσος» του δέλτα του Ασωπού, στο Χαλκούτσι, ξεκίνησε, σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, από ιδιωτικό  συνεργείο για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.

Από το πρωί το συνεργείο επιχειρεί να καθαρίσει το δέλτα του ποταμού, που μοιάζει με περιοχή του Αμαζονίου, από την εγκατάλειψη και την πυκνή βλάστηση  πριν ξεκινήσουν οι βροχές και πλημμυρίσει η περιοχή.

Η εικόνα είναι πραγματικά αποκαρδιωτική. Πανύψηλες καλαμιές κορμοί δέντρων, κλαδιά  και φερτά αντικείμενα δημιουργούν μια απροσπέλαστη περιοχή πυκνού δάσους. Οι εργάτες με πριόνια επιχειρούν από το Γεφυράκι να φτάσουν μέχρι κάτω στην κοίτη, ώστε να ανοίξει το ποτάμι και να είναι εφικτή η ροή των υδάτων.

Η Περιφέρεια Αττικής, έστω και καθυστερημένα, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού και της Τοπικής Κοινότητας Χαλκουτσίου, να καθαριστεί το ποτάμι πριν αρχίσουν οι βροχές και συμβούν πλημμύρες.

Οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με την ελπίδα να μην βρέξει για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.