Απροσδόκητη επίθεση Σημίτη κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

24.10.2015 

 

Παρέμβαση με βαρυσήμαντο άρθρο του, στην Εφημερίδα των Συντακτών στα πολιτικά πράγματα της χώρας, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης τονίζοντας με έμφαση ότι «Το πρόβλημα που πρέπει να λύσει η κυβέρνηση είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, η επάνοδος στην ανάπτυξη, η επίτευξη πλεονασμάτων, ώστε να υπάρξει περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη, η λειτουργία των κοινωνικών θεσμών και με τρόπο που εξασφαλίζεται περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να καταργήσει ρυθμίσεις προς όφελος των συντεχνιών, περιορίζει τη «Διαύγεια», προσπαθεί να καταργήσει την αξιολόγηση στα ΑΕΙ.«Η χώρα και οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν με τον τρόπο αυτό προς το καλύτερο, η υστέρησή μας παγιώνεται.»

Τάσσεται μάλιστα κατά της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι «Οι ΑΝΕΛ ένα ακραίο συντηρητικό κόμμα. Δηλωμένη πρόθεσή του είναι η αντιπαράθεσή του με οποιαδήποτε κίνηση προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τη χώρα, να διευρύνει τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, να προωθήσει τον ορθολογισμό και την ελεύθερη σκέψη».

Τέλος ο κ. Σημίτης αναφέρεται και στην πρόσφατη κατάθεση στεφάνου στην Σαλαμίνα στην επέτειο της ναυμαχίας, από τον Πάνο Καμμένο. Επισημαίνοντας ότι «Η ρητορική της κυβέρνησης για αριστερή πολιτική μοιάζει όλο και περισσότερο με μανδύα που συγκαλύπτει παλαιές γνωστές πολιτικές που έχουν τα παλαιά γνωστά αποτελέσματα» καταλήγει.