Απρόσμενη στήριξη στον Κυρ. Μητσοτάκη από το εξωτερικό

7.1.2016

Χείρα βοηθείας τυγχάνει, κατά περίεργο τρόπο, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκης κι από την αλλοδαπή.

Συγκεκριμένα  όπως αναφέρει σε σημερινό της η άρθρο η Wall Street Journal, η προοπτική εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελούσε σημείο καμπής για το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Ο  δημοσιογράφου Simon Nixon στο άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα με τίτλο «Ακτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα», αναφέρει ότι η προοπτική εκλογής του κ. Μητσοτάκη θα αποτελούσε σημείο καμπής καθώς «θα άνοιγε η πόρτα ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα».

Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες σύμφωνα με την Αμερικανική εφημερίδα. «Μια αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες μεταρρυθμιστικές του υποσχέσεις. Θα αναπτέρωνε επίσης το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας».

Αλλά μια νίκη του κ. Μητσοτάκη θα είχε απήχηση και πέραν της Ελλάδος, τονίζει ο Simon Nixon. «Θα έστελνε το μήνυμα ότι πολιτική ανανέωση στην Ευρώπη είναι εφικτή, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».