Απόκριες με τον Πολιτιστικό &  Πνευματικό Σύλλογο Σκάλας Ωρωπού

 

Το έθιμο της φωτιάς αναβίωσε και φέτος  ο Πολιτιστικός &  Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ωρωπού στο λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού στις 21 Φεβρουαρίου 2015. Μια υπέροχη γιορτή της αποκριάς που ο Σύλλογος της Σκάλας οργάνωσε και φέτος  με άψογη επιμέλεια και σεβασμό στις ελληνικές παραδόσεις όπως πάντα.

Το παραδοσιακό Γαϊτανάκι πρωτοστάτησε, η φωτιά άναψε και ο Καρνάβαλος κάηκε ανάμεσα σε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην αναβίωση του εθίμου, διασκεδάζοντας με χορούς και κρασί. Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε η παρουσία πολλών παιδιών που έπαιξαν αποκριάτικα παιχνίδια και ευχαριστήθηκαν την γιορτή γνωρίζοντας από κοντά ένα έθιμο που κρατά στον τόπο μας επί σειρά δεκαετιών.

Την Καθαρά Δευτέρα, που φέτος ήταν βροχερή και ο καιρός δεν ευνόησε στο πέταμα του χαρταετού, ο Πολιτιστικός &  Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού πρόσφερε στα γραφεία του ελληνικές παραδοσιακές στιγμές σε περισσότερα από 200 άτομα που πέρασαν από εκεί. Μέσα σε ένα φιλικό και ζεστό κλίμα γιορτάστηκαν τα Κούλουμα με την παραδοσιακή φασολάδα, μια κίνηση αγάπης προς όλο τον κόσμο, που είχε ανάγκη να νιώσει θαλπωρή και να ευχηθεί «Καλή Σαρακοστή» μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.