Απόστολος Γκλέτσος: Πώς ο ηθοποιός μεταμορφώθηκε σε «Eλληνάρα» για μια καρέκλα [εικόνες]

Βράζει το αίμα του. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τον Εορτασμό των Φώτων στον τόπο καταγωγής του, ο Απόστολος Γκλέτσος, που βούτηξε στα νερά για να πιάσει τον σταυρό, απέδειξε ότι είναι πάντα έτοιμος για καβγά, πάντα έτοιμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να «στολίσει» τον συνομιλητή του με κοσμητικά επίθετα, να ρίξει και καμιά σφαλιάρα γιατί το χρειάζονται κάποιοι σ΄αυτή την χώρα…

Ο ίδιος θεωρεί ότι ανήκει στο είδος των ανθρώπων που δεν μασάνε τα λόγια τους και μιλάνε ντόμπρα και σταράτα. Γι΄αυτό και επιτρέπει στο εαυτό του να τσακώνεται, να θυμώνει, να παραφέρεται, σαν να έχει το ακαταλόγιστο. Γι΄ αυτό και με άνεση παραδέχεται ότι «το ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές», ότι έχει κοιμηθεί και με άντρες _και ήταν ωραία, ότι έκανε  έναν γάμο «για πλάκα» και «σαν πείραμα», ότι τα τελευταία χρόνια απέχει για μεγάλα διαστήματα από το σεξ…

Δέκα επτά μέρες κράτησε ο γάμος του Απόστολου Γκλέτσου με την Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: «Το έκανα για πλάκα, ως πείραμα», είπε αργότερα

Δέκα επτά μέρες κράτησε ο γάμος του Απόστολου Γκλέτσου με την Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: «Το έκανα για πλάκα, ως πείραμα», είπε αργότερα

Την ίδια στιγμή θέλει να αφήσει «μια παρακαταθήκη στην κόρη του, ένα όνομα». Η 17χρονη Βαλίσια είναι μαθήτρια της Β΄Λυκείου και την απέκτησε με την ενδυματολόγο Μαρία Μαγγίνα, με την οποία δεν είχαν παντρευτεί.

«Στην όψη μού μοιάζει. Στα υπόλοιπα είναι ίδια η μάνα της και χαίρομαι γι’ αυτό», έχει πει σχετικά. «Θέλω όπου πηγαίνει, γι’ αυτό και φροντίζω την υστεροφημία μου, όταν λέει “είμαι η κόρη του Γκλέτσου”, να τη σέβονται. Ακόμη και οι εχθροί μου αναγνωρίζουν την τιμιότητά μου και το ότι είμαι αγωνιστής. Είμαι τίμιος αγωνιστής».

Ο Απόστολος Γκλέτσος επί τω έργω: Ξηλώνει τις μπάρες στον δρόμο

Ο Απόστολος Γκλέτσος επί τω έργω: Ξηλώνει τις μπάρες στον δρόμο

Ο Απόστολος Γκλέτσος, πέρα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που διεκδικεί για τον εαυτό του αυτή την εποχή, την τελευταία δεκαετία διεκδικεί συστηματικά και τον ρόλο του «Ελληνάρα»: Πάει κόντρα στην εξουσία, γκρεμίζοντας τις μπάρες και ξηλώνοντας τα διόδια, υπερασπίζεται τον αδύναμο πολίτη και (πιστεύει πως) γίνεται η φωνή του, χορεύει τσάμικα στην Ρούμελη, αναφέρεται στους αγώνες των Ελλήνων, είτε αφορά στο ΄21 είτε στο ΄40, μιλάει ανοιχτά για τον καρκίνο που πέρασε, και κάνει πολλά ακόμα για τα οποία νοιώθει υπερήφανος.

Ο Απόστολος Γκλέτσος χορεύει τσάμικο, στις χαρές και στις λύπες, όπως λέει

Ο Απόστολος Γκλέτσος χορεύει τσάμικο, στις χαρές και στις λύπες, όπως λέει

Με λίγα λόγια θέλει να θεωρείται ικανός να φέρει τα πάντα πάνω-κάτω «για την Ελλάδα ρε γαμώτο…» και μαζί να διαψεύσει το «από δήμαρχος, κλητήρας». Θα τα καταφέρει;

Αλλοπρόσαλλο δίμηνο… 

Τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια με την στήριξη των ΑΝΕΛ: «Παραμένω αριστερός στο πως διάγω την καθημερινότητά μου, τον βίο μου. Κατά τα άλλα, είδαμε ότι όταν πρέπει να διοικηθεί ένα κράτος, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Τιμώ τους πάντες, δεν φοβάμαι κανέναν», είπε χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του που δεν θα αναμετρηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη:  «Θα είχε πολύ ενδιαφέρον η αναμέτρηση με τον Κώστα. Δυστυχώς δεν μου΄ κατσε». 

Δύο τετραετίες δήμαρχος Στυλίδας εκλέγεται ο Απόστολος Γκλέτσος

Δύο τετραετίες δήμαρχος Στυλίδας εκλέγεται ο Απόστολος Γκλέτσος

Εναν μήνα μετά, στις 30 Δεκεμβρίου, με μια λιτή ανακοίνωση, επανήλθε δηλώνοντας πως άλλαξε γνώμη: «Εγκαταλείπω την κούρσα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για προσωπικούς αλλά κυρίως οικονομικούς λόγους. Ευχαριστώ όλους αυτούς που ήταν μαζί μου αλλά τους αποδεσμεύω». Να όμως που την αμέσως επόμενη μέρα, επέστρεψε στην αρχική του θέση, και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2019 έβγαλε μια σιβυλλικού τύπου ανακοίνωση: «Και αφού κάποιοι του συνδυασμού έβαλαν μυαλό (γιατί δεν θα βγάλουμε και δεύτερο καρκίνο), συνεχίζουμε απτόητοι για την κατάκτηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», με την υπογραφή Απόστολος Γκλέτσος. Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Επικεφαλής Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης….

Απόστολος, ο πολιτικός 

Το 2006 ήταν υποψήφιος στις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές με το ΚΚΕ και από τότε έδειχνε έτοιμος για καβγά… Σε ένα προεκλογικός πάνελ στο Mega μαζί με την Βάσια Τριφύλλη (υποψήφια με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη), την Βάνα Μπάρμπα και τον Στράτο Τζώρτζογλου (υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ) και τον επίσης ηθοποιό Περικλή Λιανό (υποψήφιο με τον ΣΥΝ) τσακώθηκε έντονα, οδηγώντας την Βάσια Τριφύλλη σε αποχώρηση από το στούντιο, αφού πρώτα η ηθοποιός «στόλισε» τον Γκλέτσο με φιλοφρονήσεις….

Στις Δημοτικές του 2010 για τον δήμο Στυλίδας την πρώτη Κυριακή έλαβε με την «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» ποσοστό 30,82% (και 2.957 ψήφους) ενώ την δεύτερη κέρδισε με 54,49% (και 4.291 ψήφους). Τέσσερα χρόνια μετά ο συνδυασμός του Απόστολου Γκλέτσου κέρδισε από την πρώτη Κυριακή τον δήμο. Κι έτσι δικαιώθηκε ότανι έλεγε «Θα είμαι ένας σταρ… βλαχοδήμαρχος». 

Στην Κρήτη, όταν ίδρυσε την «Τελεία»

Στην Κρήτη, όταν ίδρυσε την «Τελεία»

Το 2014, με έδρα την Στυλίδα, ίδρυσε το πολιτικό κόμμα «Τελεία» και ως επικεφαλής του κατέβηκε στις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015. Στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος που έγινε στην Κρήτη, στις 8 Δεκεμβρίου στα Ανώγεια Ρεθύμνου, όρισε και την πολιτική ταυτότητα του κόμματος (Φιλελευθερισμός & Κέντρο) και έδωσε το χρωματικό στίγμα με το γαλάζιο & το λευκό.  Στις εκλογές έλαβε την 10η θέση με ποσοστό 1.77%, περίπου 110.000 ψήφους και έμεινε εκτός Βουλής. Εκτοτε ουκ ολίγα από τα στελέχη του έχουν αποχωρήσει. Ουσιαστικά το κόμμα δεν είναι ενεργό αλλά δεν έχει διαλυθεί.

Στην Υδρα με μαγιό…  

Ηταν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν ένας ψιλόλιγνος ξανθός νεαρός έκανε το ντεμπούτο του στο σανίδι. Το φθινόπωρο του 1992 ο Απόστολος Γκλέτσος πήρε το βάπτισμα του πυρός στο θέατρο Βεάκη, με τους «Γαμπρούς της Ευτυχίας».

Η παράσταση με το έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη και την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή στην σκηνοθεσία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Ο Φασουλής μαζί με τον Μίμη Χρυσομάλλη και την Χρύσα Ρώπα συνέθεσαν το πρωταγωνιστικό τρίγωνο. Η άσχημη Ευτυχία, ο ταλαίπωρος αδελφός της που προσπαθεί να την παντρέψει για να πάρει κι αυτός σειρά και ο βασικός υποψήφιος γαμπρός. Κάποια στιγμή η παρέα πάει στην Υδρα. Εκεί κάνει την εμφάνισή του ένας ωραίος με μαγιό. Ηταν ο 25χρονος τότε Απόστολος Γκλέτσος. Και δεν πέρασε απαρατήρητος. Ισως όχι (μόνο) για το ταλέντο του. Μαθητής της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη έψαχνε τον δρόμο του.

Ο Απόστολος Γκλέτσος στα νιάτα του....

Ο Απόστολος Γκλέτσος στα νιάτα του….

Η καριέρα του, που μόλις είχε αρχίσει, απογειώθηκε με τους «Μπαμπάδες με ρούμι», την μεγάλη θεατρική επιτυχία των Ρέππα-Παπαθανασίου, πάλι σε σκηνοθεσία Φασουλή και πάλι στο Βεάκη. Από εκεί και πέρα αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα της διαδρομής  του Αποστόλη. Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, συνεργασίες με την Κάτια Δανδουλάκη («Λεωφορείον ο Πόθος») και την Μιμή Ντενίση («Βίκτωρ Βικτώρια»).

Φυσικά η τηλεόραση δεν έμεινε αμέτοχη. Πριν βγει στ θέατρο είχε ξεκινήσει να συμμετέχει με μικρούς ρόλους στην αρχή σε σειρές της μικρής οθόνης. Το 1997 όμως με τους «Ψίθυρους καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη, ο Απόστολος Γκλέτσος ταυτίστηκε με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης. Το ζευγάρι Γκλέτσος – Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο έρωτας ανάμεσα στον νεαρό αρχιτέκτονα Αντώνη και την όμορφη τσιγγάνα έγραψε ιστορία…

Aννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Απόστολος Γκλέτσος: Το ζευγάρι στους «Ψίθυρους καρδιάς»

Aννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Απόστολος Γκλέτσος: Το ζευγάρι στους «Ψίθυρους καρδιάς»

Για την ενασχόλησή του με τα δημοτικά και την πολιτική διέκοψε την καλλιτεχνική του πορεία, αλλά όχι πλήρως. Από πέρυσι πρωταγωνιστεί στην σειρά του Αlpha «Τατουάζ», με φιλική συμμετοχή και παίζει, τι άλλο, έναν «Ελληνάρα».

Aνάμεσα στην Εβελίνα Παπούλια και την Μυρτώ Αλικάκη, ο Απόστολος Γκλέτσος παίζει τον Θεοχάρη Ραζή στο «Τατουάζ» Aνάμεσα στην Εβελίνα Παπούλια και την Μυρτώ Αλικάκη, ο Απόστολος Γκλέτσος παίζει τον Θεοχάρη Ραζή στο «Τατουάζ»

iefimerida.gr