Απότακτος αστυνομικός συνελήφθη ως εκτελεστής με συμβόλαιο θανάτου

Έλληνας απότακτος αστυνομικός συνελήφθη στα Τίρανα και κατηγορείται για την δολοφονία Αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία πρόκειται για τον Ε.Ε. που υπηρετούσε έως το 2012 στις ειδικές δυνάμεις και είχε εκδιωχθεί από το σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Τιράνων, Αρντιάν Βελίου είπε ότι πρόκειται για επί πληρωμή δολοφονία (εκτέλεση συμβολαίου θανάτου) με θύμα τον σαραντάχρονο Ντέβις Κάσμι, μέλος μιας από τις θεωρούμενες ως τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς.

Ο Έλληνας, φερόμενος ως εκτελεστής, είχε και δυο Αλβανούς συνεργούς, στα σπίτια των οποίων στα Τίρανα βρέθηκε από την αστυνομία οπλισμός.

Κατά την αστυνομία η όλη υπόθεση αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί από την Αλβανία ο 41χρονος Έλληνας μπήκε στη χώρα τους πριν δύο εβδομάδες και βρήκε κρησφύγετο στη βίλα ενός εκ των συνεργών του στα προάστια των Τιράνων.

Εκεί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπου οι Αλβανοί την ονομάζουν “Αίνιγμα”, σχεδίασαν με κάθε λεπτομέρεια την εν ψυχρώ εκτέλεση του μεγαλέμπορου ναρκωτικών. Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας φέρεται ένας παλιός γνώριμος των αλβανικών αρχών που έχει καταφέρει να ξεφύγει.

Ο Έλληνας απότακτος αστυνομικός όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης είναι το άτομο που πυροβόλησε με απόλυτη ψυχραιμία στο κεφάλι και σκότωσε τον Devi Kasmi ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημα του. O E.E. ζει μόνιμα στην Άρτα και τα αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η αμοιβή του για την εκτέλεση ήταν 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ οι αλβανικές αρχές εντόπισαν το μέρος όπου οργάνωσαν την εν ψυχρώ εκτέλεση του μεγαλέμπορου ναρκωτικών ο απότακτος αστυνομικός και οι συνεργοί του. Επίσης βρήκαν ακόμη και το πιστόλι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Devi Kasmi.

Συνολικά στο στρατηγείο των δραστών βρέθηκαν δύο πιστόλια, τέσσερα αυτόματα όπλα, ένα ρουκετοβόλο, τέσσερις ασύρματους και 100 κιλά κάνναβης.

Όπως ανέφερε η αλβανική αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωση της, ο Ε.Ε. είναι ο εκτελεστής του βαρόνου των ναρκωτικών. Στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και είχε αποταχθεί από την αστυνομία. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν πως ο Έλληνας αστυνομικός πήγε στην Αλβανία πριν δύο εβδομάδες όπου οργάνωσε το σχέδιο της δολοφονίας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί τρεις συνεργοί του, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο.