Από έναν εφιάλτη του Geezer Butler εμπνεύστηκε το όνομα των Black Sabbath;

27.2.2016

Πλησιάζει το τέλος των Black Sabbath αλλά ο μπασίστας τους, Geezer Butler, θυμάται την οπτασία που είδε, η οποία ενέπνευσε το όνομα των Black Sabbath, όπως και το ομώνυμο κομμάτι από το ομώνυμο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 1970, όπως λέει ο ίδιος. Ο Butler αποκαλύπτει πως το συγκεκριμένο ήταν ένα από τα τελευταία τρομακτικά οράματα που είδε στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Rolling Stone, αποκάλυψε πως το περιστατικό συνέβη όταν ξύπνησε ένα βράδυ, το μακρινό 1969, και είδε ένα απροσδιόριστο μαύρο πλάσμα στο κάτω μέρος του κρεβατιού του. Λίγο αργότερα, μίλησε στους OzzyTony Iommi και Bill Ward για αυτήν του την εμπειρία.

Όπως λέει χαρακτηριστικά:

Ξύπνησα σε έναν ονειρικό κόσμο και ήταν ένα μαύρο πράγμα που με κοιτούσε. Κράτησε μόνο για ένα δευτερόλεπτο, αλλά με κατατρόμαξε. Είπα στους Ozzy, Tony και Bill για αυτό – ήταν πολύ τρομακτικό εκείνη τη στιγμή. Νομίζω πως ήταν αυτό που ενέπνευσε τον Ozzy στο να βρει τους στίχους που ανοίγουν το τραγούδι: «What is this thing that stands before me?».

Ο Geezer Butler συνεχίζει:

Σαν παιδί είχα πάντα πολλές ψυχικές εμπειρίες. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες που είχα. Όλα αυτά πριν κάνω ναρκωτικά. Ίσως τα ναρκωτικά “σκότωσαν” αυτό το μέρος του μυαλού μου.

Αναφέρθηκε όμως και στην πορεία της μπάντας μέχρι σήμερα, μία πορεία που κλείνει φέτος με το αποχαιρετηστήριο, The End Tour:

Ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα για τους Black Sabbath είναι ότι δεν δημιουργήθηκαν από κάποιον επιχειρημαιτικό μεγιστάνα στο Λονδίνο. Ήρθαμε από μακριά, βρεθήκαμε και είπαμε να το δοκιμάσουμε.

Και εδώ είμαστε, σχεδόν 50 χρόνια αργότερα και παραμένουμε, μέχρι και σήμερα, επίκαιροι.

straightonmusic.com