Από τη στιγμή που τον έθαψα δεν μπορούσα να κάνω πίσω

Ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού είχε συνεργούς υποστηρίζει η οικογένεια του άτυχου επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για το τραγικό έγκλημα, ξεσπώντας σε λυγμούς όπως αναφέρθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Η σύζυγος, τα δύο παιδιά και τα αδέρφια του Δημήτρη Γραικού επιμένουν ότι κάποιοι βοήθησαν τον κατηγορούμενο να θάψει τον επιχειρηματία. Αυτό που θέλουν τώρα είναι να βρεθούν και να πληρώσουν για όσα έκαναν.

Ο Γραικός δέχτηκε πάνω από τέσσερα χτυπήματα

Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, που ήταν παρών στην πρώτη νεκροψία ως τεχνικός σύμβουλος των αδερφών του Γραικού δεν αποκλείει τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στο έγκλημα. Δέχθηκε πάνω από 4 χτυπήματα αποκαλύπτει. Το ένα που δέχτηκε στον θώρακα ήταν το θανατηφόρο.

«Η σορός δεν αυτολύθηκε μετά από 2,5 χρόνια, ήταν σχεδόν αναλλοίωτη. Μπορούσαμε να αναγνώσουμε όλα τα τραυματικά ευρήματα. Τα τραύματα που είδαμε ήταν πολλαπλά στον θώρακα και την κεφαλή, δηλαδή εν ζωή δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα» εξηγεί ο ιατροδικαστής και προσθέτει: «Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω αν συμμετείχε και άλλο άτομο».

«Από τη στιγμή που τον έθαψα δεν μπορούσα να κάνω πίσω»

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του λύγισε. Ισχυρίστηκε ότι ο Γραικός ήταν εκείνος που του επιτέθηκε πρώτος.Τον έπιασε από την μπλούζα και ήρθαν στα χέρια. Έπεσαν στο τσιμέντο χτυπώντας ο ένας τον άλλο. Το κακό δεν άργησε να γίνει. Τον έκρυψε στην αποθήκη και στη συνέχεια τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητο.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας γιατί δεν έλεγε επί 2,5 χρόνια την αλήθεια ισχυρίστηκε:

«Από τη στιγμή που τον έθαψα, μπήκα σε ένα ολισθηρό μονόδρομο. Δεν μπορούσα να κάνω πίσω. Σκέφτηκα τα παιδιά μου. Η κόρη μου έδινε πανελλήνιες. Τρεις μήνες μετά το γεγονός έκλεισα τη μονάδα που είχα. Άνοιξα μια δεύτερη 20 χλμ μακριά. Από εκείνη τη μέρα ζω με τύψεις. Έχασα 40 κιλά δεν κοιμόμουν τα βράδια».

Σύζυγος Γραικού: «Μου έλεγε ότι ο άνδρας μου είχε πιει…»

Αποκαλυπτική είναι η συνομιλία που είχε ο κατηγορούμενος με τη σύζυγο του Γραικού την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του. Η Δέσποινα Γραικού γνώριζε ότι θα τον συναντούσε στο σφαγείο του, στις 3 Νοεμβρίου του 2016.

«Ρώτησα τον 46χρονο τι έγινε με τον άντρα μου και μου είπε “ήμασταν μαζί στο σφαγείο και μετά καθίσαμε μαζί με άλλα 8 άτομα στο κυλικείο για να πιούμε ένα τσιπουράκι. Τον ρώτησα: “Ήπιε και ο Δημήτρης; Όλοι ήπιαμε, μου απάντησε. Μετά έφυγαν».

«Στη δεύτερη επικοινωνία όμως τον ξαναρώτησα αν ήπιε πολύ και μου είπε ότι ο Δημήτρης δεν ήπιε γιατί ήταν ανήσυχος και χτυπούσε συνέχεια το τηλέφωνο και μιλούσε».

Η πλευρά του κατηγορούμενου  θα ορίσει πραγματογνώμονα ιατροδικαστή. Στην ανακρίτρια προσκόμισαν  έγγραφα που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίζονται, ότι με το θύμα δεν είχε καμία οικονομική διαφορά.

Μηνύσεις από τη χήρα και τα παιδιά – «Μας στοχοποίησαν»

Η σύζυγος και ο γιος του Δημήτρη Γραικού ξεσπούν για τα όσα έζησαν τα τελευταία 2,5 χρόνια. Θα μηνύσουν όσους τους στοχοποίησαν για το θάνατο του άτυχου επιχειρηματία. Τα λόγια τους συγκλονίζουν.

Η Δέσποινα Γραικού, επί 2,5 χρόνια τώρα αναζητούσε  με αγωνία τον σύζυγό της. Δεχόταν όμως και μια απίστευτη επίθεση από ορισμένους που έβλεπαν στο πρόσωπό της τη δολοφόνο- γυναίκα αράχνη. Η σύλληψη του δράστη έδωσε τέλος στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

«Δεχόμουν τα πάντα ότι και αν λέγανε. Γιατί αυτό πουλούσε… Πουλούσε η ξανθιά η χήρα που βγήκε να ψάξει τον άντρα της και πιο πολύ πουλούσε να τον έχω σκοτώσει εγώ. Δε θέλω να θυμάμαι τι πέρασα εγώ και τα παιδιά μου. Όχι μόνο το γεγονός ότι 2,5 χρόνια  ήμουνα στοχοποιημένη, άκουσα τα χίλια δυο από τους πάντες. Ακόμη με έχει επηρεάσει και στη δουλειά. Δεν μπορούσα να φέρω ζώα γιατί ήμουν η φόνισσα,  δεν μπορούσα να ταΐσω τα ζώα, δε μου δίνανε τροφές, γιατί δεν μου είχαν εμπιστοσύνη. Λέγανε διώξτη την αυτή γιατί σκότωσε τον άντρα της. Χαίρομαι γι’ αυτή τη λύτρωση, με όλα αυτά που γίνανε γιατί ικανοποιήθηκαν τα παιδιά μου» είπε η Δέσποινα Γραικού στην εκπομπή «Μαζί σου».

Η χήρα του κτηνοτρόφου έδωσε πάνω από επτά καταθέσεις στις αρχές. Φώτισε κάθε πτυχή της υπόθεσης. Διευκόλυνε όσο μπορούσε το έργο των αστυνομικών. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να δικαιολογήσει ακόμα και τον δολοφόνο του άνδρα της.

«Πολλές φορές τον δικαιολογούσα. Έλεγα τρία παιδιά  έχει. Δηλαδή αν κρίνω από μένα και από όλη μου την οικογένεια δε σκοτώνουν έτσι έναν άνθρωπο, για τα χρήματα. Εγώ μετά την εξαφάνιση έχω ακούσει για τον συγκεκριμένο άνθρωπο πάρα πολλά σχόλια. Έχει απασχολήσει τις αρχές  αρκετές φορές και το δημόσιο»

Γιος: «Δε θέλω τη συγγνώμη του δολοφόνου του πατέρα μου»

Ο γιος του Δημήτρη Γραικού, Αρχιμήδης, δε θέλει τη συγγνώμη .Όπως και όλη  η οικογένεια του άτυχου επιχειρηματία.

«Τη συγνώμη του μπορούσαμε να τη δεχτούμε  άμα πήγαινε τότε και ο ίδιος παραδεχόταν το έγκλημα. Τώρα δεν υπάρχει καμία συγνώμη να σας πω την αλήθεια. Ήταν τόσο φρικιαστικό το έγκλημα και τόσο θέατρο που εννοείται ότι δεν δεχόμαστε συγγνώμη. Έπρεπε να γίνει όλο αυτό; Δεν μπορούσε τότε όταν έκανε το έγκλημα; Όταν ο κύριος έπαιζε τέτοιο θέατρο,  τόσο καιρό μας κορόιδευε και τώρα τι; επειδή ήρθαν τα δύσκολα; Άλλα λόγια λέει, άλλα έχουν συμβεί, άλλα βγάζει ο ιατροδικαστής. Ακόμη θέατρο παίζει και η συγγνώμη του θέατρο είναι. Πηγαίναμε να κλείσουμε δουλειές και μας λέγανε δε θέλουμε γιατί υπάρχει υποψία ότι  η μητέρα σας σκότωσε τον πατέρα σας. Ξέρετε δυο χρόνια πόσο δύσκολα περάσαμε;»