Από τους πιο νοικοκυρεμένους οικονομικά ΟΤΑ ο Δήμος Τανάγρας

Οι ΟΤΑ οι οποίοι είναι οικονομικά νοικοκυρεμένοι είναι ελάχιστοι στη χώρα μας, καθώς οι περισσότεροι κατηγορούνται κατά καιρούς για ατασθαλίες, αδιαφάνεια, υπερβολική και αναίτια χρήση των αναθέσεων και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. ‘Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι Επίτροποι κατά συρροή, πλέον, επιστρέφουν τα εντάλματα πίσω στους δήμους, εξαιτίας λαθών, παραλείψεων και υπερβολικών υπερτιμολογήσεων στα έργα.

Υπάρχει όμως κι ένας Δήμος ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, οικονομικού νοικοκυρέματος, ευταξίας και διαχειριστικής νομιμότητας. Είναι ο Δήμος Τανάγρας. Κι αυτό οφείλεται, πρωτίστως, στο Δήμαρχο κ. Βασίλη Περγάλια, στη Δημοτική Αρχή στην οποία προΐσταται αλλά και στην οικονομική υπηρεσία η οποία κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Αυτό προκύπτει από τον έλεγχο του Ορκωτού Λογιστή κ. Ευ. Αναγνώστου ο οποίος ήλεγξε την οικονομική διαχείριση του Δήμου κατά το έτος χρήσης 2016 και παρουσίασε τον ισολογισμού του Δήμου, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στο Σχηματάρι.

Ο κ. Αναγνώστου ήλεγξε την ΔΗΚΕΤ η οποία όπως είπε παρουσίασε άρτια οικονομικά στοιχεία όπου τόνισε ότι: «Η επιχείρηση είναι καθαρή και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Η εταιρία είναι εγγεγραμμένη και ενήμερη στο μητρώο των ΟΤΑ, μέχρι το 2015 στις μεγάλες επιχειρήσεις, το 2016 άλλαξε ο νόμος και ανήκει στις μικρές επιχειρήσεις. Εμείς πάντως κάναμε έλεγχο ως να ήταν μεγάλη εταιρία. Ακόμα κι αν αύριο κλείσει θα πρέπει να πληρώσει ως αποζημίωση υπαλλήλων μόλις 32 χιλ. ευρώ».

Ενώ αναφερόμενος στον ισολογισμό του Δήμου ανέφερε: «Δεν έχω δει καλύτερες καταστάσεις σε ΟΤΑ  στη χώρα μας. Ο Δήμος Τανάγρας έχει από τις καλύτερες καταστάσεις. Μπορεί να μην έχει δυναμική πορεία, αλλά έχει σταθερή. Κι αυτό είναι το καλό. Σήμερα έχει ταμειακό αποθεματικό 9,5 εκ ευρώ».

Μιλώντας ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β Περγάλιας ανέφερε στο Σώμα ότι μέσα σε ένα μήνα θα υπάρξει ο πλήρης απολογισμός των χρημάτων που διαχειρίστηκε η Δημοτική Αρχή του τα τελευταία τρία χρόνια».