Από όλες τις γωνίες της Ελλάδας καταφθάνουν οι αγρότες στην Αθήνα

12.2.2016

Με τους Κρητικούς να βρίσκονται ήδη στο κέντρο της Αθήνας με τις “κατσούνες” τους στα υπόλοιπα μπλόκα, από όλη την Ελλάδα, οι αγρότες κατευθύνονται με λεωφορεία στην Αθήνα. Από την Νίκαια αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου 35 -40 λεωφορεία με τον Β. Μπούτα να τίθεται επικεφαλής του αγώνα.

Επίσης ανοιχτά θα παραμείνουν τα Τέμπτη μέχρι τις 12 για να περάσουν οι αγρότες της Μακεδονίας με κατεύθυνση την πρωτεύουσα.

Στη Σπάρτη φορτώθηκαν τρακτέρ σε ειδικά οχήματα προκειμένου να επιχειρήσουν να φτάσουν στα όρια της Αττικής.

Λόγω της συμμετοχής στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο, ο δρόμος στο ύψος του Μπλόκου στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου, θα δοθεί στην κυκλοφορία, γύρω στις 10:30 πμ., αμέσως μετά την αποχώρηση των αγροτών για την Αθήνα.

Επίσης, λεωφορεία με αγρότες αναχωρούν από το πρωί από τα μπλόκα του Κουρτεσίου της Μαραθιάς και του Αγίου Γεωργίου, είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ηλείας Ανδρέας Τσουκαλάς, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι θα είναι μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στα διόδια στον Ισθμό της Κορίνθου για να αποτρέψουν την κίνηση τρακτέρ και άλλων αγροτικών μηχανημάτων προς την πρωτεύουσα, δημιουργώντας ένταση και αρνητικό κλίμα στους συγκεντρωμένους αγρότες που είχαν αποφασίσει να προβούν σε ειρηνική κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή του το μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνει:
“Με το Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή, κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Μετά από 21 μέρες αγώνα στους δρόμους, πάνω από 2.000 Αιτωλοακαρνανίας αγρότες θα διαμαρτυρηθούμε, ενώνοντας την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την Χώρα ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας και να ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο για μια αγροτική μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση”.