Αρβανιτόπουλος: Η κυβέρνηση θέλει το πανεπιστήμιο όμηρο στους «μπαχαλάκηδες»-Ενα «γαλατικό χωριό»

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

 Το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση μας γυρίζει στο παρελθόν, σχολίασε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και το χαρακτήρισε αναχρονιστικό, σημειώνοντας ότι επαναφέρει τις παθογένειες.

«Δε χωρούν ούτε άβατα, ούτε θύλακες ανομίας. Σε περίπτωση έκνομων και παραβατικών πράξεων το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει», τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας, μιλώντας στη Βραδυνή της Κυριακής και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει το Πανεπιστήμιο ένα “γαλατικό χωριό”, όμηρο στους “μπαχαλάκηδες”, με το άσυλο να προστατεύει την παραβατικότητα και την παρανομία και οι φοιτητές να διαφθείρονται από μια κουλτούρα συναλλαγής».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την κλήρωση των σημαιοφόρων, ο κ. Αρβανιτόπουλος σχολίασε ότι η κυβέρνηση είναι συνολικά αντίθετη με κάθε έννοια αριστείας, αξιολόγησης, και ευγενούς άμιλλας». «Φοβούμαι ότι μπολιάζουν ξανά το εκπαιδευτικό σύστημα με το λαϊκισμό της δεκαετίας του ’80. Επαναφέρουν την κουλτούρα της ήσσονος προσπάθειας και του ισοπεδωτικού εξισωτισμού», συμπλήρωσε.