Αργυρούπολη: Ανήμπορη η 40χρονη Όλγα 10 μήνες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον πρώην της – “Έλεγαν ότι δεν θα ζήσει”

Η 40χρονη Όλγα έχει χάσει την ομιλία της και δεν μπορεί να περπατήσει, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της στην Αργυρούπολη από τον πρώην σύντροφό της.

Δέκα ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από τον άγριο ξυλοδαρμό της 40χρονης Όλγας στην Αργυρούπολη, την οποία χτύπησε βάναυσα ο 45χρονος πρώην σύντροφος της, δάσκαλος πολεμικών τεχνών.

Η άτυχη γυναίκα έχει χάσει την ομιλία της, δεν μπορεί να περπατήσει, ούτε και να αυτοεξυπηρετηθεί. Μετά από μακρά νοσηλεία, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, με τους γονείς της να προσπαθούν να τη στηρίξουν.

“”Ήταν δυνατή και άντεξε γιατί όταν την πήγα στο νοσοκομείο κρεμόταν από μια κλωστή και μας έλεγαν (οι γιατροί) ότι δεν πρόκειται να ζήσει” δήλωσε στο Mega και το “Live News” η μητέρα της, η οποία αποκάλυψε πως η κόρη της κατάφερε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο να σφίξει και πάλι το χέρι των γονιών της.”Είναι το μόνο που κάνει. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο” εξήγησε σπαράζοντας η μητέρα του θύματος.

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει πλήρως. Ακόμα και σήμερα δεν αυτοεξυπηρετείται” είπε στην ίδια εκπομπή και ο δικηγόρος της 40χρονης, Λουκάς Προυσανίδης.

“Αυτό το τέρας να σαπίσει μέσα”

Η 40χρονη χρειάστηκε να μείνει εννέα μήνες στο νοσοκομείο μετά την 14η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία ο πρώην σύντροφος της, την ξυλοκόπησε σχεδόν μέχρι θανάτου.

“Τώρα ξεκίνησε λογοθεραπείες. Είπε δύο λέξεις. Ένα “όχι”, ένα “ναι” και ένα “καλά” είπε στον άντρα μου. Τίποτε άλλο. Με πολλές στερήσεις τα μεγαλώσαμε τα παιδιά μας. Αυτό το τέρας να σαπίσει μέσα, να μην ξαναβγεί έξω. Για να μην χτυπήσει καμιά άλλη γυναίκα και καμιά μάνα να μην ξανακλάψει” είπε η μητέρα της Όλγας.

“Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η οποία μπορεί να φτάσει τα 15 έτη φυλάκισης” εξήγησε ο δικηγόρος του θύματος.

Το χρονικό του τρόμου

Ήταν πρωί της 14ης Ιανουαρίου όταν γείτονες άκουσαν τις δραματικές εκκλήσεις της 40χρονης για βοήθεια. Λίγα λεπτά μετά θα μεταφερθεί αιμόφυρτη και χωρίς τις αισθήσεις της στον Ευαγγελισμό. Εννέα μήνες μετά, η Όλγα βρίσκεται καθηλωμένη σε κρεβάτι στο κέντρο αποκατάστασης.

“Έχει γαστροστομία και από το στόμα μόνο της δίνουν λίγη κρέμα ή γιαούρτι και προσπαθούν να την κάνουν να καταπίνει γιατί δυσκολεύεται. Δεν πατάει το αριστερό πόδι, μόνο το δεξί” ανέφερε η μητέρα της 40χρονης.

“Στην μονάδα μας η ασθενής έχει καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και ακολουθεί πρόγραμμα έντονης φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης με συνέπεια σημαντική βελτίωση της υγείας της” είπε ο υπεύθυνος ιατρός, Γραμμουτσιάνος Κωνσταντίνος.

Με σύνθημα “Για την Όλγα” ο οργανισμός “Πράξη Αγάπης” κάνει έκκληση για βοήθεια. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα Πράξη Αγάπης καθώς τα έξοδα είναι πολλά και αβάσταχτα για τους γονείς της 40χρονης.

“Τα έξοδα είναι πάρα πολλά γιατί στο νοσοκομείο που ήταν έβγαιναν γύρω στα 2.500 ευρώ το μήνα. Να βοηθήσει ο κόσμος. Αν μπορεί, ό,τι μπορεί” κάλεσε η μητέρα της Όλγας.

thetoc.gr