«Αριστερή» κυβέρνηση αλλά το ρουσφετάκι-ρουσφετάκι.

25.11.2015

Πολλές συζητήσεις,  γκρίνιες αλλά και ενστάσεις, ενώ δεν έλειψε και η μομφή πως η κυβέρνηση βολεύει τους δικούς της, προκάλεσε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία πέρασε, χθες, αργά το βράδυ, από τη Βουλή και προβλέπει την ταχύτερη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη 186 υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, ελεγκτών μεγάλων φορολογικών υποθέσεων η οποία όμως λόγω του επανακαθορισμού των μισθολογικών αποδοχών των συγκεκριμένων υπαλλήλων προκαλεί στον κρατικό προϋπολογισμό επιβάρυνση 1,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η διαίρεση μάλιστα δείχνει ότι κατά μέσο όρο κάθε ένας από αυτούς τους υπαλλήλους θα δει τον μισθό του να αυξάνεται κατά 9600 ευρώ ετησίως ή κατά 806 ευρώ τον μήνα.

Ο κ. Καρράς της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι η τροπολογία δίνει την δυνατότητα στους συγκεκριμένους υπαλλήλους για ταχύτερη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους και πως η συγκεκριμένη διάταξη πρέπει να έρθει ως κανονική διάταξη για να υπάρξει  συζήτηση και όχι ως τροπολογία.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι παιδιά που ήρθαν μετά από τις αλλαγές στη μισθοδοσία στο Υπουργείο Οικονομικών, που δεν παίρνουν τη διαφορά που τους αποζημίωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν μειώθηκαν  πολύ οι μισθοί, αλλά είναι παιδιά που παίρνουν 700 και 800 ευρώ, που έχουν μάστερ, που έχουν διδακτορικό, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να ελέγξουν επιχειρήσεις, κάτι που δεν είναι εύκολο να το κάνεις, όταν έχει μισθό 700 και 800 ευρώ.

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη λίστα αυτών των ανθρώπων, γιατί παραιτούνται. Δηλαδή, εκτός αν είσαι Αθηναίος ή Θεσσαλονικιός και κατοικείς εκεί όπου δουλεύεις, είναι μεγάλη δυσκολία να τα βγάλεις πέρα με 800 ευρώ και να κάνεις αυτή την πολύ σημαντική δουλειά που είναι κεντρική. Δεν είναι δικά μας παιδιά, δεν τους δίνουμε, επειδή είναι δικά μας παιδιά. Ίσα-ίσα τους δίνουμε κάτι παραπάνω, γιατί κάνουν την πιο σημαντική δουλειά που είναι η φοροδιαφυγή, που είναι η αντιμετώπιση, αυτό που θα ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όταν θα έχουμε επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.