Αρνήθηκε το Α.Τ. Ωρωπού να παραλάβει την μήνυση του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή

Αναφορά-καταγγελία κατέθεσαν σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, στο Α.Τ. Ωρωπού, χαρακτηρίζοντας μη νόμιμη τη λειτουργία, σήμερα Κυριακή, δύο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στο Δήμο Ωρωπού.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού κ. Θεόδωρος Γιουρούκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Γιώργος Παναγόπουλος και καταστηματάρχες συνοδευόμενοι από τον Δημοτικό Σύμβουλο και δικηγόρο κ. Παναγιώτη Χασιώτη, προσήλθαν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 10.30, στο Α.Τ. Ωρωπού και ζήτησαν να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία κατά των διευθυντών των δύο σούπερ μάρκετ.

Σκοπός τους ήταν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, ώστε άμεσα να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, όπως είχε συζητηθεί την περασμένη Κυριακή, μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού και του Διοικητή. Να θυμίσουμε ότι η συζήτηση αυτή προέκυψε όταν την περασμένη Κυριακή κλήθηκαν στο Α.Τ. Ωρωπού οι δύο διευθυντές των συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ  και τους έγιναν συστάσεις για να μην ξανά ανοίξουν τα καταστήματα Κυριακή, πέραν των 7 Κυριακών το χρόνο που προβλέπει ο Νόμος.

Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ενημέρωσε άμεσα το Διοικητή του Τμήματος για την παρουσία των εκπροσώπων των Εμπόρων, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Ο Διοικητής του Τμήματος σε απάντηση υποστήριξε ότι δεν μπορεί το Α.Τ. να παραλάβει μηνυτήρια αναφορά, καθώς έχει υπάρξει μεταβατική διάταξη του Νόμου το Μάιο του 2017, η οποία καλύπτει τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Ο Νομικός Σύμβουλος κ. Π. Χασιώτης επικοινώνησε άμεσα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Π. Φιλίππου και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση δική του με βάση την οποιαδήποτε μεταβατική διάταξη, που να επιτρέπει στα εν λόγω καταστήματα να παραμένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου και ταυτίστηκε με την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού. Ακόμα και αν υπάρχει μεταβατική διάταξη, σύμφωνα με το Νόμο, αυτή θα πρέπει να ισχύσει από το 2018 και μετά, ισχυρίζονται οι Έμποροι.

Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να κατατεθεί απλή αναφορά-καταγγελία στο Α.Τ. Ωρωπού, όπως και έγινε, και αύριο να υπάρξει συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου με τον Διοικητή του Α.Τ. Ωρωπού, ο οποίος θα κληθεί να δώσει το έγγραφο που ισχυρίζεται ότι επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Ακολούθως θα υπάρξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής ώστε να διευκρινιστεί πλήρως το θέμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού, μετά από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει και αναλόγως τις απαντήσεις προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και ασφαλιστικά μέτρα κατά των δύο σούπερ μάρκετ που άνοιξαν σήμερα, για να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή του Νόμου και τα συμφέροντα των 300 μελών του.