Αρναούτογλου: «Αλλάζει ο καιρός. Πότε θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και που θα χτυπήσουν τα πρωτοβρόχια»

Αλλαγή καιρού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη. Από τη συγκεκριμένη αλλαγή αναμένεται να επηρεαστεί και η Ελλάδα. Η αλλαγή των καιρικών φαινομένων πρόκειται να συμβεί για έναν συγκεκριμένο λόγο. Αυτός δεν είναι άλλος από τη σταδιακή μετάβαση από το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει μια σημαντική αλλαγή. Μια αλλαγή, η οποία θα ξεκινήσει από τις βόρειες και τις κεντρικές περιοχές της Ευρώπης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αλλαγές αναμένονται και στη θερμοκρασία. Αυτό, διότι θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου, επεσήμανε πως προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να σημειωθούν τα πρωτοβρόχια. Αυτά θα παρατηρηθούν στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Σχετικά με την έντασή τους, αυτή πρόκειται να γίνει φανερή προς το τέλος της εβδομάδας.

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό σαν δεδομένο, αλλά όλα δείχνουν πως από το ερχόμενο Σάββατο θα σημειωθεί και η πρώτη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Προς το παρόν βέβαια η θερμοκρασία στην Ελλάδα παραμένει σε σταθερά επίπεδα, καθώς δεν μεταβάλλεται εδώ και κάμποσες ημέρες. Ωστόσο, σχετικά με το πότε θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, αυτή φαίνεται να την περιμένουμε από το Σάββατο και μετά

Ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης (σ.σ. ΕΡΤ)

Η παρακάτω ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου, του γνωστού μετεωρολόγου της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης, αφορά τις καιρικές συνθήκες που πρόκειται να λάβουν χώρα στην Ελλάδα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή (σ.σ. 8 Σεπτεμβρίου του 2019).