Αρνείται να παραιτηθεί η Σαββαίδου

20.10.2015

 

 

Aρνείται να παραιτηθεί από τη θέση της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαίδου θεωρώντας ότι οι σε βάρος της κατηγορίες είναι παντελώς αβάσιμες κι ανυπόστατες. Απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή με την οποία αναφέρει τους λόφους της άρνησής της.

 

 

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε  «Αρνήθηκα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες».

 

 

Συνεχίζοντας η κ. Σαββαίδου αναφέρει μεταξύ άλλων «Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της».

 

 

Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει «σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη δικαίωσή μου και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου».

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την δυσφορία τους για το ενδεχόμενο παραίτησης της κας Σαββαίδου  εκτιμώντας ότι αυτό θα προκαλέσει προβλήματα στο έργο τους και, πιθανόν, καθυστέρηση στη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων για την αξιολόγηση της οικονομικής πορείας της χώρας μας.