Αρνητικά όλα τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6!

Μύλος με τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6. Πληροφορίες πως τα επαναληπτικά τεστ βγήκαν αρνητικά. Χθες είχαν βρεθεί αρνητικά τα… μισά από τα 12 θετικά! “Έστησαν” τα ΜΜΕ Τσιόδρας και Χαλδαλιάς, στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να λύσει το “γρίφο”.

Και γιατί προέκυψε ανατροπή; Γιατί υπάρχουν πληροφορίες πως όλα τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 της TUI ήταν αρνητικά. Μένει αυτό να επιβεβαιωθεί και από τους ελέγχους που θα κάνει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αν επιβεβαιωθεί ότι τα κρούσματα δεν ήταν… κρούσματα, το πλοίο, που έφτασε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, μπορεί να αποπλεύσει και θα συνεχίσει την κρουαζιέρα του!

Υπενθυμίζεται ότι χθες (28.09.2020) το βράδυ είχε γίνει γνωστό ότι τα μισά από τα 12 κρούσματα στο πλήρωμα, τα οποία είχαν εντοπιστεί μετά τους ελέγχους που έγιναν από εργαστήριο στο Ηράκλειο, βγήκαν αρνητικά! Αναμένονταν τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα έξι, τα οποία και βγήκαν το πρωί της Τρίτης.

Αξημέρωτα στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο 

Στο λιμάνι του Πειραιά, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής” του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου), κατέπλευσε στις 05:00 το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6.

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Λίγο μετά τις 07:00 έφτασε στον Πειραιά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Οι πληροφορίες (σ.σ. ή οι διαρροές) ανέφεραν ότι στο λιμάνι θα πήγαιναν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Και ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε και ανέβηκε στο πλοίο, Τσιόδρας και Χαρδαλιάς δεν… εμφανίστηκαν στον Πειραιά.

Συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο

Ο συναγερμός σήμανε χθες (28.09.2020) όταν το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου και έγινε γνωστό πως 12 από τα μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Στα 12 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό βρέθηκε χαμηλό ιικό φορτίο. Όλοι τους ήταν ασυμπτωματικοί.

TUI Cruises: Σε απομόνωση τα μέλη του πληρώματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 δεν παρουσίασε συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι βρέθηκαν αρνητικά.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Η TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

newsit.gr