Αρχίζει… στο τέλος της χρονιάς η ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών

1.3.2016

Η απόσταση μεταξύ λόγων και πράξεων στην ελληνική πολιτική αποτελεί φαινόμενο παθολογικής διερεύνησης. Εύκολα τα λόγια και δύσκολες οι πράξεις.

Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα εφαρμοστεί φέτος ο θεσμός τη ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές των Γυμνασίων σε μια περίοδο, όπου η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια.

Παρά ταύτα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έμειναν στα λόγια και μόλις σήμερα οκτώ εβδομάδες πριν τν λήξη του σχολικού έτους εδέησε να ανακοινωθεί η έναρξη των μαθημάτων.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολίασε με σκωπτικό τρόπο την θετικά κατά τα άλλα απόφαση της κυβέρνησης λέγοντας «Μόλις 8 εβδομάδες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που απευθύνεται σε αδύναμους μαθητές των Γυμνασίων. Βεβαίως, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι δεν υπήρξε καθόλου ενισχυτική διδασκαλία, η εξέλιξη αυτή συνιστά… πρόοδο για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Και πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι «Η ενίσχυση των αδύναμων μαθητών με την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια αποκτά, σήμερα, ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες, λόγω κρίσης, αδυνατούν να προσφέρουν επιπλέον στήριξη στα παιδιά τους εκτός των δομών της δημόσιας παιδείας.

Εύλογα, λοιπόν, θα ανέμενε κανείς, η Κυβέρνηση – που στα λόγια πλειοδοτεί σε κοινωνική ευαισθησία – να έχει προβεί έγκαιρα σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να λειτουργούν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην ώρα τους.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη θεωρεία, στην οποία έχει ιδιαίτερη έφεση η Κυβέρνηση, από την πράξη, όπου, δυστυχώς, τα αποτελέσματα που έχει να επιδείξει είναι μόνο αρνητικά».