Ασφυκτικές πιέσεις Ρούσση στον ιδιοκτήτη του παλιού εργοστασίου στη Μαλακάσα

28.9.2016

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης στον ιδιοκτήτη του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ξυλείας στην Μαλακάσα, το οποίο η κυβέρνηση μελετά να μετατρέψει σε Κέντρο Φιλοξενίας  προσφύγων-μεταναστών.

Ο κ. Ρούσσης υλοποιώντας την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού  για το προσφυγικό, η οποία συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, κάλεσε και συναντήθηκε στο γραφείο του με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου για να διερευνήσει τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης φέρεται να είπε στο Δήμαρχο ότι δεν έχει έρθει σε καμία επαφή με την κυβέρνηση για την μετατροπή του εργοστασίου σε hot spot.

Ο Δήμος, πάντως, σε μια μορφή άσκησης περαιτέρω πίεσης διέκοψε, ήδη,  την υδροδότηση του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς χρωστούσε πολλά χρήματα από ληγμένους λογαριασμούς.

Επίσης ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης έχει ήδη επικοινωνήσει με το γραφείο του ανπληρωτή Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και έχει ζητήσει να συναντηθούν προκειμένου να εξακριβώσει τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο χώρο, του παλιού εργοστασίου ξυλείας, και ταυτόχρονα να του εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του συνόλου των κατοίκων να μετατραπεί η περιοχή της Μαλακάσας σε αποθήκη αθώων Προσφύγων-Μεταναστών. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Αττικής αναζητά εγκαταλελειμμένους χώρους,  παλαιών εργοστασίων, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής, για να τους εντάξει σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και να τους μετατρέψει σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να μεταφέρει μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Αυτό όπως δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ Νικ. Ξυδάκης σε συνέντευξή του στη  Welt.

Συγκεκριμένα ο κ. Ξυδάκης τόνισε «Θα ξεκινήσουμε σύντομα τη μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων από τα νησιά στη ηπειρωτική χώρα, για να ανακουφίσουμε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό θα γίνει με πολύ καλά οργανωμένο και νόμιμο τρόπο και θα μεταφερθούν σε φυλασσόμενους χώρους».

Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είναι αφόρητη, καθώς συνωστίζονται πάνω από 16 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ καθημερινά εισέρχονται κι άλλοι από την Τουρκία.

Μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να τρέξει αυτό το πρόγραμμα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γιατί έρχεται χειμώνας και οι συνθήκες διαβίωσης στα Κέντρα Φιλοξενίας μέσα σε στρατόπεδα είναι σχεδόν απάνθρωπες.