Αυγενάκης: Η κυβέρνηση ψάχνει ισοδύναμα, αλλά πετάει λεφτά σε «σαπάκια»

2.11.2015

Εναγωνίως η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ενώ μελετά και ένα νέο υπέρ-φόρο για να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Την ίδια ώρα ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση παροπλισμένων αεροσκαφών πενήντα χρόνων.

Για αυτή την απροκάλυπτη σπατάλη ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης κάνει λόγο για πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι   «Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ψάχνει ισοδύναμα για τα πάντα (23% ΦΠΑ εκπαίδευση, φορολόγηση αγροτών, μείωση συντάξεων κα), δίνει εν κρυπτώ προκαταβολή 40 εκ. για τα «σαπάκια» κατ’ εντολή Καμμένου και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, όπως άλλωστε αποφάσισε και τον εκσυγχρονισμό παροπλισμένων αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού, ύψους 500 εκατ. δολαρίων. Την ίδια ώρα που η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη εξετάζοντας αν η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να εκσυγχρονιστούν τα παροπλισμένα αεροσκάφη προκαλεί βλάβη στα συμφέροντα του Δημοσίου».

Ο κ. Αυγενάκης προσθέτει  «Όλα αυτά αποτελούν εμπαιγμό απέναντι στους θεσμούς που έπρεπε να υπερασπίζεται η Κυβέρνηση, κυρίως όμως αποτελούν εξαπάτηση του ελληνικού λαού, διότι από τη μία προετοιμάζει την απόλυτη φορολογική λεηλασία σε κάθε είδους εισόδημα και την ίδια ώρα ενεργοποιεί μία αμφιβόλου σκοπιμότητας σύμβαση σπαταλώντας τον ιδρώτα του ελληνικού λαού».