Λευτέρης Αυγενάκης: “Ντροπολογίες” Φίλη

8.12.2015

Πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μας θυμίζει πάλαι ποτέ ένδοξες σοσιαλιστικές εποχές, όπου η κομματική νομενκλατούρα έκοβε κι έραβε για τα δικά της παιδιά. Τότε που όποιος δεν ήταν μέλος της πράσινης κλαδικής ήταν καταδικασμένος στην αφάνεια και τον εξανδραποδισμό.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επαναφέρει ήθη κι έθιμα εκείνης της αλήστου μνήμης εποχή του Αν. Παπανδρέου  και του Μ. Κουτσόγιωργα όπου όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Τώρα η ελπίδα ξαναγεννιέται από τον άνθρωπο που επιχείρησε να αλλάξει την ιστορία των Ποντίων αδελφών. Τον υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη ο οποίος, σε άσχετο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια,  εισήγαγε τροπολογία για την επιλογή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω προσωπικής συνέντευξης και μόνο..(!)

Πρόκειται για μια πρωτοφανούς έμπνευσης ενέργεια για να βολευτούν τα «δικά μας παιδιά», όπως ακριβώς συνέβη και με τις αντικαταστάσεις των Διοικητών και των υποδιοικητών των νοσοκομείων.

Ζούμε μια νέα εποχή 1981 όπου οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έρχονται να παίξουν το ρόλο των πράσινων κομματαρχών.

Τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, με τροπολογίες που καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας, αξιοκρατίας και σοβαρότητας. Είναι εκείνοι οι δημοκράτες αριστεροί, που πέρυσι φώναζαν κατά της αξιολόγησης. Σήμερα απαντούν στο γιατί, με ένα φασιστικό αντιδημοκρατικό αναξιοκρατικό τρόπο χωρίς αιδώ και προσχήματα.

Δικαίως ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης με ανάρτηση του στηλιτεύει αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες μιας κυβέρνησης που παραπαίει.

Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης αναφέρει «Στο νομοσχέδιο για τα… «Βοσκοτόπια» ο Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης εισήγαγε τροπολογία η οποία προβλέπει επιλογή νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω προσωπικής συνέντευξης και μόνο..(!)».

 Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μας επιστρέφει στην κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής της μεταπολίτευσης κατά την οποία το κομματικό συμφέρον προτασσόταν του δημοσίου.

Η συνέντευξη από μόνη της χωρίς άλλα κριτήρια και χωρίς έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, είναι η αρχή του κομματικού κράτους που θέλει να επιβάλλει η Κυβέρνηση, μακριά από τις αρχές της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, με άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις!»

 Η ΝΔ -παρά τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για το κομματικό κράτος- είχε εισάγει κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση ένα νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση με καταλυτικό το ρόλο του ΑΣΕΠ, στο οποίο είχα τη τύχη να είμαι εισηγητής, για να εγγυάται την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας, το οποίο αποτελεί μια αξιόλογη βάση που η σημερινή Κυβέρνηση μπορούσε να εξελίξει.

Φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες, ούτε και να επιθυμούν να καταλάβουν τη πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Κρίμα γιατί επένδυσαν σε “ελπίδα” που κάθε άλλο παρά την υπηρετούν τελικά».

Αλήθεια ο κ. Κοτσιφάκης που πέρυσι ξεσήκωνε και χαλούσε το τόπο για την αξιολόγηση και γύρισε από κανάλι σε κανάλι φέτος που κρύφτηκε; Μήπως αυτή τη δημοκρατία πρεσβεύει;