Αυθαίρετα άνοιξαν την πλατεία Χαλκουτσίου και άλλαξαν τη σήμανση δρόμων χωρίς απόφαση Δ.Σ.

Φουριόζα μπήκε μετά την ανάληψη των καθηκόντων της,  η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού, με στόχο να επιδείξει έργο. Μόνο που η σπουδή της αυτή οδηγεί στελέχη της σε εξόφθαλμες αυθαιρεσίες που θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές.  Αποφάσεις που προκαλούν και διχάζουν την κοινωνία, χωρίς να συντρέχει κανένας, απολύτως, ουσιαστικός λόγος.

Το Χαλκούτσι κάθε μέρα που περνάει μετατρέπεται σε φέουδο ορισμένων αιρετών που έχουν την εντύπωση ότι η Κοινότητα τους ανήκει άρα μπορούν να πράττουν ό,τι  θέλουν χωρίς να κρατούν ούτε καν τα προσχήματα.

Χθες, οι κάτοικοι του Χαλκουτσίου βρέθηκαν μπροστά σε μια απρόσμενη έκπληξη. Εν μια νυκτί είδαν να έχει αλλάξει η σήμανση των οδών Ρ. Φεραίου, Ευαγγελιστρίας και  Β. Κωνσταντίνου. Είχε τοποθετηθεί σήμανση απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά παρέκκλιση της συγκοινωνιακής μελέτης που είχε γίνει επί Δημαρχίας Γ. Οικονομάκου,

Σήμερα μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων αφαιρέθηκε η σήμανση από τις οδούς Ρ. Φεραίου και Β. Κωνσταντίνου και παρέμεινε  prive η σήμανση επί της οδού Ευαγγελιστρίας.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν από αυτή την πράξη είναι πολλά

  • Υπάρχει σχετική πρόταση – εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκουτσίου για αλλαγή σήμανσης;
  • Υπάρχει απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ωρωπού;
  • Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού που να επικυρώνει την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής;
  • Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία;
  • Προηγήθηκε κάποια νέα συγκοινωνιακή μελέτη που να προτείνει τη λύση αυτή και πότε;
  • Τα οχήματα των μόνιμων κατοίκων που παρκάρουν στις οδούς αυτές έχουν λάβει ειδική άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου;

Κύριε Δήμαρχε για να μην παραπληροφορούμε τους πολίτες γνωρίζετε τα έργα και τις ημέρες των αιρετών σας στη Κοινότητα Χαλκουτσίου; Ποια είναι η θέση σας επί του θέματος;

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση κανενός οργάνου, όπως δεν υπάρχει καμία απόφαση και για την αφαίρεση των  μπαρών απαγόρευσης εισόδου στην πλατεία κατά τις απογευματινές ημέρες και ώρες όπου   πεζοδρομείται ο παραλιακός δρόμος  και να αποφεύγονται ατυχήματα καθώς εκεί παίζουν παιδιά.

Ρωτάμε, λοιπόν, τους ιθύνοντες,  εάν συμβεί κάποιο ατύχημα ποιος φέρει την ευθύνη μιας αυθαίρετης κίνησης; Γιατί σύμφωνα με την απόφαση 166/2018 , του αποσπάσματος της  10/28 /6/2018 του Δ.Σ.. Ωρωπού με τίτλο «Λήψη απόφασης για το κλείσιμο της οδού Ποσειδώνος και της πλατείας της Δ. Κ. Χαλκουτσίου για την καλοκαιρινή περίοδο» ο χρόνος που θα πρέπει η πλατεία να παραμένει κλειστεί είναι «από 1 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου».

Κάποιοι, λοιπόν, έχουν παρανομήσει και αφαίρεσαν, σχεδόν, δέκα μέρες πριν  τη λήξη του χρόνου τις μπάρες. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα  θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;

Άλλωστε για αυτό το λόγο ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκουτσίου έχει καταθέσει σχετική μήνυση στην Ασφάλεια Ωρωπού κατά  παντός υπευθύνου που αφαίρεσε τις μπάρες.